субота, 15 лютого 2020 р.

Токмацька порадниця. Що сьогодні, на свято Стрітення обов’язково потрібно робити жінкам


Свято Стрітення -  особливо шановане у православ'ї, відзначається щорічно на 40-й день після Різдва. А саме: 15 лютого. І відбувається це не випадково.
Згідно давньоєврейської традиції, жінка, яка народила дитину, повинна на 40-й день принести його в храм. А якщо до того ж з'явився хлопчик, то ще й приносити жертву у вигляді ягняти або пари голубів. Тому Марія з маленьким Ісусом прийшла в храм на 40-й день і принесла жертву - голубів. І саме в цей день відбулося значна подія - зустріч сина Божого і Симеона.

Стрітення стало не просто святом, а символом того, що зустріч з Богом визначена кожній людини. І від того, як буде життя прожите, залежить від  неї. Розуміння суті свята допомагає налаштуватися на милосердя, покаяння і прийняття Бога.
НЕ ВАРТО ПРАЦЮВАТИ
У цей день кожна жінка повинна відмовитися від побутових турбот. Відкладіть прання та інші справи на інший день. Підготовку слід здійснювати заздалегідь, щоб зустрічати свято в прибраному чистому будинку.
ВІДПОЧИНТЕ  ВІД РУКОДІЛЛЯ
Не слід в цей день також займатися вишиванням, шиттям або в'язанням. З давніх часів вважалося, що на таке свято жінці слід молитися або відпочивати і безумовно не працювати.
СХОДІТЬ ДО ХРАМУ
Природно, важливим і головним правилом є молитва в цей день. Жінці рекомендується сходити в храм і помолитися за здоров'я родичів і близьких. У це свято молитва має велику силу. Тому ваші прохання неодмінно будуть почуті.
ПРИНЕСТИ ОСВЯЧЕНУ ВОДУ І СВІЧКИ
Крім того, бажано набрати свяченої води, а також принести в будинок освячену свічку. Вважається, що Стрітенська вода має точно такі ж цілющі якості, як і водохресна. Тому її рекомендується пити всім,  хто часто хворіє, людям, а також дітям. Додатково варто окропити святою водою всі кути в житлі, щоб відігнати з нього будь-яке лихо.
Стрітенська свічка являє собою символ очищення і світла, і її рекомендується запалювати перед початком молитви. Це очистить житло від негативу і захистить його мешканців від бід.
ПРИГОСТИТИ РІДНИХ І БЛИЗЬКИХ
Також в це свято треба неодмінно спекти млинці. Круглі і апетитні - вони символізували сонце і весну. На Стрітення можна спекти жайворонків, але не простих, а з секретом. Всередину кожної булочки треба заховати монетку, шматочок кураги, родзинку і т. д. Сюрприз є прогнозом на весь рік. Той, кому, наприклад, потрапить монетка, буде до кінця року з грошима, а курага - до міцного здоров'я!
СТВОРИТИ СВЯТКОВУ АТМОСФЕРУ
На свято Стрітення  жінці варто оберігати себе від лихослів'я, негативних думок і сварок, а також не допускати лайок. Цей день бажано провести зі своєю родиною і приємними людьми. Рекомендується і запрошення гостей. Це не тільки принесе позитивні емоції, але і приверне в будинок і сім'ю удачу на цілий рік.