четвер, 19 березня 2020 р.

Ретроспектива. Як у Токмаку «Весну» відкрили


В кінці 60-их на початку 70-их наше місто змінювало свій вигляд: замість землянок і хат-мазанок будувалися добротні цегляні будинки, піднімалися багатоповерхівки, об’єкти соцкультпобуту.
Обнова з`явилася і в самому центрі Токмака. Було відкрито новий готель «Весна». Про цю подію, що відбулася у нашому   місті у лютому 1970 року,  газета «Комуністичним шляхом» 
( нині «Таврія») писала.

«Токмачани вже звикли бачи­ти новобудови в своєму місті. Багатьох радують вони. Ось і недавно великою радістю для всіх стало введення в дію но­вого готелю «Весна».
Чудовий чотириповерховий будинок прикрасив вулицю Ре­волюційну. Людно зараз в ньому. Приїжджі з різних кін­ців країни знаходять тут ком­форт, зручність, задоволення. До їхніх послуг нова добротна мебель, телевізор та інші речі домашнього вжитку. В готелі є ресторан, перукарня. Видно по всьому, що добре потурбува­лися токмачани про приїжд­жих.
Щирою усмішкою вітає їх адміністратор Лідія Афанасіївна Стрюк:
— Вам загальний номер, чи «люкс»? — запитує вона ввіч­ливо.
І приїжджий задоволений: радісно, що зустрічають так  прибулих.
Багатьма вікнами світиться готель вечорами. А вдень в них заглядає сонце. Воно по- весняному усміхається людям.
Готель «Весна»... Хороша, влучна назва.
Новий готель добре вписує­ться в архітектурний ансамбль будинків, що вже споруджені і споруджуються навколо площі Б. Хмельницького. Незабаром тут буде зданий універмаг, по­тім житловий будинок, а в перспективі — технікум.На знімку зліва: за­гальний вигляд ново­го готелю «Весна». Його введено у дію не­давно.
Готель "Весна" у Токмаку. 1970 рік.

Але вже чимало щирих відгуків зали­шили про нього при­їжджі, які зупинялися в Токмаку. І в першу чергу вони вдячні бу­дівельникам — лю­дям самої хорошої, са­мої мирної професії на землі.
У вільний час багато приїжджих збираються біля телевізора подивитися цікаву передачу. Корисно, з» ходить їх відпочиї по-домашньому поч бе люди тут.
А коли покидають наше гостинне  місто, довґо пам’ятають вони доброзичливість токмачан.
Фото П. Бабенко
 
З 2000 року  у приміщенні готелю "Весна", який пройшов випробування часом,  під одним дахом прижилися магазини, банк, страхові кампанії, аптеки і перукарня. Там, де був ресторан, зараз соціальний магазин...

Михайло АРМАН,
фоторепродукції автора