четвер, 19 березня 2020 р.

Перший пішов: правоохоронці склали перший адмінпротокол на підприємця, який порушив правило карантину



Поліцейські склали перший адмінпротокол на підприємця, який у Сторожинецькому районі Чернівецької області відмовлявся закривати свій магазин будівельних матеріалів  і тим самим порушував правила карантину, повідомило Інтерфакс- Україна з посиланням на місцеве видання «Сторожинець.Інфо».
«Власник був заздалегідь попереджений мобільною групою Сторожинецької райдержадміністрації  та дільничним працівником поліції про недопущення порушень карантину, але свідомо ігнорував їх. Тепер власника чекає суд, який і визначить точну суму штрафу - від 17 тис. до 34 тис. грн. відповідно до ст.44- 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться в повідомленні.
А тим часом у Токмаку.
 Згідно рішення  Токмацької місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій м. Токмак про посилення карантинних заходів щодо недопущення поширення коронавірусу на території нашого міста,   з  18 березня у Токмаку заборонені:
відвідування закладів освіти її здобувачами до 3 квітня 2020 року;
проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.
робота закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів), закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту.
- перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міських маршрутах 1,2,3, приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);
- заїзд на територію автостанції автобусів, які здійснюють перевезення пасажирів у приміському, міжміському, внутрішньообласному і міжобласному сполученні, та реалізацію власниками автостанції квитків автомобільним перевізникам, які виконують такі перевезення;