пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

З перших вуст. У токмацькій лікарні засоби індивідуального захисту медперсоналу є, але мало

 Одним з головних напрямків   підготовки Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування  до прийому пацієнтів з підозрами на коронавірус і хворих на  COVID-19  є  створення  максимального захисту медпрацівників  ( лікарів, лаборантів, рентгенологів та ін.) , які контактуватимуть  з хворими на коронавірус.
Про це ми писали тут
https://sbtokmak.blogspot.com/2020/03/blog-post_68.html
За допомоги  міського голови Токмака Ігоря Котелевського, за фінансової підтримки депутатів міської ради на сьогодні медпрацівники лікарні забезпечені засобами індивідуального захисту: 20 костюмів  індивідуального захисту  медпрацівників за власні кошти придбав міський голова Ігор Котелевський.
Як  розповів  директор  Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування  Віталій Пасевін,  для індивідуального захисту медпрацівників також придбано:
 захисні окуляри,
респіратори,
захисні маски,
 рукавички нітрилові та оглядові,
халати хірургічні стерилізаційні ( замовлено ще 48) ,
халати протиепідемічні.
Також придбано дезінфікуючі засоби.
В інфекційному відділенні лікарні створені комфортні побутові умови для медперсоналу: придбано мікрохвильову піч ( щоб медпрацівники мали змогу вживати гарячу їжу), встановлено бойлер для душа, пральну машину для прання одягу медпрацівників ( якщо раніше медпрацівники прали свої халати вдома, то тепер за вимогами, весь одяг вони перуть на місці).
За словами Віталія Пасевіна, лікарня забезпечена  засобами індивідуального захисту медпрацівників.
- Але цього мало. Ми напряму виходимо на заводи-виробники сертифікованих засобів індивідуального захисту і вони раді нам допомогти. Люди працюють у три зміни, але виробничі потужності цих заводів не задовольняють підвищені у період пандемії коронавірусу потреби лікарень, у тому числі і нашої. Ми чекаємо на поставки замовленого. Я буду вдячний усім, хто допоможе нам з придбанням засобів індивідуального захисту медпрацівників, - зазначив директор  Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування  Віталій Пасевін.
Людмила АРМАН