пʼятниця, 10 квітня 2020 р.

З перших вуст. Про готовність Токмацької лікарні до прийому хворих COVID-19 і гіпердіагностику на коронавірус


Як ми вже повідомляли,  підготовка Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування  до прийому пацієнтів з підозрами на коронавірус і хворих на  COVID-19  ведеться по двох напрямках.
Перший напрямок – створення  максимального захисту медпрацівників  ( лікарів, лаборантів, рентгенологів та ін.), які контактуватимуть  з хворими на коронавірус.
Другий напрямок підготовки – це  забезпечення палат інфекційного відділення киснем, створення умов для  лікування пацієнтів  COVID-19, надання їм кваліфікованої медичної допомоги у тих умовах, що у нашій лікарні.
На сьогодні, як розповів директор  Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування  Віталій Пасевін, лікарня  готова до надання  навіть екстреної  допомоги важкохворим на коронавірус.
Підготовку інфекційного відділення до прийому з підозрами на коронавірус та хворих на коронавірус особисто перевіряв міський голова Ігор Котелевський
У  наявності в лікарні   є 11 апаратів штучної вентиляції легенів, з них 4 – середнього класу. Придбання нового апарату  штучної вентиляції легенів зависло на  рівні  укладання договору через дефіцит.
На першому поверсі інфекційного відділення обновлено розводку кисню по 11 боксах.
До прийому хворих на COVID-19 також підготовлені напівбокси.
Придбано 20 комплектів постільної білизни, матраци і водонепроникні наматрацники.
За словами Віталія Пасевіна, у  лікарні ведеться гіпердіагностика на коронавірус. Якщо раніше у групу підозр потрапляли токмачани, які повернулися із-за кордону, то тепер у цій групі і ті, хто поступає до лікарні з пневмоніями середнього і важкого стану. У таких пацієнтів  ще з минулого тижня береться біоматеріал і направляється  до Запоріжжя, на  полімеразно-ланцюгову реакцію. Аналізи готові вже наступного дня.
- Машину щодня ганяємо, - зазначив директор  Токмацької багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування  Віталій Пасевін. І додав, що сьогодні лікарня отримає цито тести.
На сьогодні  у Токмаку лабораторно підтверджених випадків захворювань на коронавірус не виявлено.
Людмила АРМАН