четвер, 9 квітня 2020 р.

Смачний карантин. Кулінарні шедеври з гречки


А можна з гречки зробити цукерки. Чи то жартома чи на повному серйозі такий коментар до нашої попередньої добірки про страви з гречки написала одна з токмачнок.
Цукерки з гречки? Ось вам рецепт. А за одно і рецепт морозива з гречки.  А для різномаїття солоні гречані млинці. Смачного вам карантину, друзі.

Цукерки з гречки
Спосіб приготування
гречана крупа - 50 г
білий шоколад - 150 г
вершкове масло - 20 г
вершки -50 мл вершків
цукор - 25 г цукру,
 сіль – 3 г
Спосіб приготування
Гречку промити, відварити у воді з сіллю та цукром впродовж 10 хв. Потім викласти на деко та підсушити у духовці при температурі 50 °C впродовж 40 хв. Після цього обсмажити її на вершковому маслі 2 хв. Розтопити на паровій бані білий шоколад. Додати вершки. Охолоджену підсмажену гречку з'єднати з шоколадом. Ретельно перемішати. Викласти шоколадно-гречану масу у форми для цукерок. Помістити цукерки у холодильник на 2 год.

Морозиво з гречки
Інгредієнти

молоко - 250 мл,
вершки -  200 мл
цукор - 40 г
мед - 50 г
крохмаль кукурузний - 3 ч. ложки
вершковий сир -  50 г
ваніль
гречка - 100 г
Спосіб приготування
Обсмажити гречку на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Молоко, вершки, цукор, мед, щіпку солі, ваніль та гречку змішати, помістити на вогонь і довести до кипіння. Відставити з вогню, залишити на 2-3 години. Крохмаль розчинити в 50 мл молока, залишити настоятися. Суміш з гречкою процідити, знову довести до кипіння і додати молоко з крохмалем. Варити на повільному вогні до загуснення. Зняти з вогню і додати вершковий сир. Перемішати, остудити до кімнатної температури, а потім помістити в морозильник на кілька годин. Іноді діставати й помішувати морозиво.

Солоні млинці з яйцем
Інгредієнти

гречане борошно - 70 г
пшеничне борошно – 100 г
яйця - 3 шт,
молоко - півлітра
цукор - 1 ст. л. цукру,
сль - пів ч. ложки
масло – 3 ст.ложки
для начинки:
шинка – 200 г
яйця
сир твердий – 200 г
Спосіб приготування
Змішати гречане та пшеничне борошно, додати яйця, а потім тонким струмком влити молоко, водночас помішуючи. Додати цукор, сіль і розтоплене масло. Розмішати, щоб одержати консистенцію рідкої сметани. Якщо хочете, щоб млинці були зовсім тонкими, долайте на одну столову ложку більше молока.
Коли при жарці перевернете млинець на інший бік, то в центр потрібно покласти скибочку шинки, вилити яйце і посипати тертим сиром. Посолити й поперчити, смажити 2-3 хв., поки білок не «схопиться», а сир не почне плавитися. Далі слід загнути краї млинця всередину, акуратно перекласти на тарілку і відразу ж подавати.