вівторок, 5 травня 2020 р.

Що сьогодні робила комісія з області на центральному ринку Токмака

Сьогодні проведено позапланову перевірку міського ринку, його  готовність до відкриття і роботи в умовах карантину.
Як ми вже повідомляли, Постановою головного санітарного лікаря України, заступника голови Міністерства охорони здоров`я  Віктора Ляшка, ринкам дозволено працювати  за умови виконання  низки вимог, серед яких:  наявність реєстрації агропродовольчого ринку, як оператора ринку харчових продуктів відповідно до ЗУ «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів». Такої реєстрації немає у міського ринку, що є змішаним, бо тут торгують і продуктами харчування,  і промисловими товарами.  Але і міська влада, і адміністрація ринку роблять все можливе щоб отримати експлуатаційний дозвіл і відкрити ринок для здійснення торгівлі дозволеною групою товарів.
Згідно порядку  видачі дозволу, що  визначений відповідною постановою Кабінету Міністрів України, сьогодні  представники Держпродспоживслужби разом з директором ринку Олександром Шпагіним, секретарем міської ради Олександром Чубом  провели позапланову перевірку ринку, м`ясного павільйону та рядів,  де торгують продуктами харчування.



Тепер, як стало відомо, за підсумками перевірки буде складено відповідний Акт, і  Держпродспоживслужба розпочне процедуру  реєстрації міського ринку, як оператора ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Тільки після отримання експлуатаційного дозволу міський ринок зможе відкритися для торгівлі продуктами харчування.
Коли це буде? Вірогідніше за все після 10 травня…
Людмила АРМАН,
Сергій КАПІНУС,фото