пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Фото. Здавали кров в ім`я життя важкохворих і поранених


З нагоди  Всесвітнього дня донора 11 червня у Токмацькому підрозділі Запорізького обласного центру служби крові відбувся день донора.
  Охочих здати кров виявилося 16 жителів Токмака і району. Серед них із села Трудове приїхали Галина Маркуця, Юрій Карпенко, Сергій Пустовіт, Наталія Пилипенко.
Для здачі крові реєструється донор Віктор Кайдаш


Із донорами крові спілкується лікар - терапевт Людмила Сергієнко. 

У  залі здачі донорської крові працюють лікар - трансфізіолог Олександр Тіщенко та сестри операційні Людмила Мамонова та Валентина Калюжна.
Здав кров і постійний донор, житель Токмака Денис Левченко.
Завдячуючи донорам 12 червня було зібрано 7,2 літри донорської  крові –цінний ресурс як при плановому лікуванні, так і при наданні невідкладної допомоги, в тому числі і при надзвичайних ситуаціях.
Завдяки їй пацієнти з небезпечними для життя хворобами, поранені бійці  зможуть одужати  і мати більш високу якість життя.
Лікарі нагадують, донором може стати кожен охочий віком від 18 до 60 років.
А ще кажуть, донорство — омолоджує, зміцнює імунну систему та запобігає серцево-судинним захворюванням.
В тему.14 червня 2020 року в Україні, як і у всіх країнах усього світу, буде відзначатися Всесвітній день донора крові.  Центральною темою компанії Всесвітнього дня донора крові цього року стали донорство крові та забезпечення загальнодоступного, безпечного переливання крові в якості складової частини загального обхвату послуг охорони здоров’я.

Цього року день донора проходить під гаслом «Здавати кров в ім’я здорового миру».

Михайло АРМАН,
Фото автора