пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Кадровий пасьянс. У нас в області новий губернатор.


Сьогодні, 12 червня  у сесійній залі обласної ради відбулося представлення нового керівника області. Відтепер  Запорізьку область очолює Віталій Боговін.
Участь у заході взяли перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов, Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, голова Служби безпеки України Іван Баканов.
На початку заходу перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов подякував Віталію Туринку та його команді за дев’ять місяців роботи.
Потім він  продемонстрував присутнім Указ Президента України про призначення на посаду голови Запорізької ОДА Віталія Боговіна та вручив йому відповідне посвідчення.

Новопризначений голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін звернувся до громади та підкреслив, що відчуває особисту відповідальність за те, як має жити Запорізькій край.
– Для мене честь очолити область, де я живу і працюю. Водночас, я розумію очікування від моєї діяльності Президента України, Кабінету міністрів України та жителів нашої області. Я готовий до цієї відповідальності. Дуже важливо: підтримка національної Програми «Велике будівництво». В області вже стартував ряд проєктів, контроль за виконанням яких буде посилено. Першочергово – це завершення будівництва мостів. В планах – реконструкція головної площі області, а також відновлення доріг по всій території області. Наразі наша задача – відновити минулорічні надходження в бюджет, які зменшились на 50%, за рахунок залучення в область інвестицій, ефективного використання бюджету, збільшення робочих місць та повернення бізнесу у регіон. Ми підтримуємо вектор, який задано Мінцифрою для підвищення ефективності роботи державних органів. Плануємо створити онлайн-карти доріг, мобільний ЦНАП, єдину гарячу лінію 112, проєкт «Смарт Запоріжжя», нові цифрові державні сервіси тощо. Зробимо акцент на розвитку та захисті інтересів малого та середнього бізнесу, а також на проведенні чесної та прозорої приватизації. Плануємо зробити сучасну та доступну медицину в області. Продовжимо підтримувати соціальні ініціативи, розвиток спорту, освіти та культури. Щоб цього досягти, потрібно втілювати нашу стратегію. Разом з усіма гілками та рівнями влади – працювати як єдина команда,  – розповів Віталій Боговін.
Підсумовуючи, Михайло Федоров зазначив, над розвитком України, як розвинутої країни, наразі працює чимало зацікавлених людей. Кожен знає свою справу і намагається у певній галузі змінити певний стан справ. Головне – мати бажання та чіткий план дій.
 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю