середа, 17 червня 2020 р.

З міської казни виділили кошти на ліквідацію наслідків аномальної зливи у Токмаку


16 червня у  малій залі міської ради відбулася  позачергова сесія Токмацької міської ради, в якій взяли участь  22 депутати. Одне із основних питань винесених на порядок денний було виділення коштів на ліквідацію наслідків негоди.

Як ми повідомляли, 15 червня близько 18 години у Токмаку розігралася аномальна злива з градом. За лічені хвилини землю та рослини густо засипало градом, від якого постраждали квіти, розсада на городах. А в центрі міста потужний потік дощової води затопив підвали багатоповерхівок, підтопив будинки приватного сектору.
Начальник відділу управління комунального господарства Ігор Нікітенков доповів, що сміттям і мулом забиті всі ливневі системи. На розчистку ливневих стоків необхідно 50 тис грн. після зливи на відкачуванні води з будинків були задіяні всі сили. Відкачували воду по вулицях Шевченка,  Центральна, Володимирська та інших. В приміщенні Центру надання адміністративних послуг  потік дах. По вулиці Кірова підмило фундамент багатоповерхівки.
Заступник міського голови Олександр Баглай:
- О шостій ранку  ранку ми робили об’їзд території міста. На вулицях Пушкіна, Горького, Карла Маркса та інших вулицях розмило грунтові дороги на 30 сантиметрів.
По вулиці Чапаєва забились ливневі стоки, дощовою водою змило 5 тонн відсіву та  щебня,  який повинен був використовуватись при прокладенні доріжок.
Депутатка міської ради Вікторія Бобринок розповіла, що на ремонт затопленого підвалу по вулиці Вишиваного, 272 потрібно 30 тис грн.
Після обговорень та конструктивного діалогу депутати підтримали рішення та виділили 250 тис.грн.  на ліквідацію наслідків негоди у Токмаку.
Михайло АРМАН,
фото автора