понеділок, 1 червня 2020 р.

У НАШОМУ МІСТІ НЕ БУДЕ БАНКОМАТІВ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ТОКМАЧАНАМ


Незабаром в Україні зникнуть банкомати. Про це пише Главпост, посилаючись на матеріали видання «Під прицілом».
Починаючи з серпня 2020 року, українці зможуть отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування та послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій.
Про це говорить постанова №59 «Про затвердження Змін до Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» видана Управлінням Національного банку України від 7 травня 2020 року. Постанова набрала чинності з моменту її публікації в ЗМІ, тобто з 25 травня 2020 року.
Також з 1 липня 2020 року стартує норма, яка розширює можливості суб'єктів господарювання щодо переказу грошових коштів в національній валюті. Тепер подібні операції будуть проводитися фінансовими установами, у яких є ліцензія на виконання подібних угод.
Крім того, в НБУ передбачили застосування суб'єктами господарювання поряд з паперовими електронними розрахунковими документами й  електронних фіскальних звітних чеків.
На думку експертів, такі заходи значно зменшать тінізацію економіки, посприяють зростанню безготівкового сегмента і фінансової інклюзії.