субота, 6 червня 2020 р.

"Молодь змінить Україну". МОЖЛИВОСТІ ФОНДУ РОДИНИ БОГДАНА ГАВРИЛИШИНА ДЛЯ МОЛОДІ ТОКМАЧЧИНИ


Інтерв’ю члена Молодіжної  ради Токмака,  журналіста газети «Таврія» Михайла Армана з радницею міського голови з питань залучення інвестицій та міжнародної діяльності, кандидаткою економічних наук 
Наталією  Криворучко.

 - Вітаю, пані Наталіє! Нещодавно Ви стали регіональною представницею Фонду родини Богдана Гаврилишина у Запорізькій області до кінця 2020 року. Розкажіть, що це означає та які преференції отримає наш регіон?
 -  Так, дійсно, наразі я є регіональною представницею цього фонду і неймовірно цим пишаюся, адже це дасть мені змогу залучити якомога більше молодих людей до активної громадської діяльності. Спочатку, звичайно, хочеться наголосити на постаті самого Богдана Гаврилишина. Це відомий економіст, член Римського клубу, співзасновник Світового економічного форуму в Давосі, радник першого Президента України, чотирьох  голів Верховної Ради та трьох  Прем’єр – міністрів. Та ще меценат, візіонер, благодійник. Не зважаючи на те, що більшу частину свого життя він провів за кордоном, завжди представлявся: «Богдан Гаврилишин – українець!».  На жаль, Богдана Гаврилишина не стало з нами у 2016 році, проте продовжили своє життя всі, розпочаті ним проекти та програми, уже у рамках діяльності Фонду Родини Богдана Гаврилишина. Його президенткою та спів-засновниками стали доньки, син та дружина Богдана Гаврилишина.
-  Які програми та проекти проводить Фонд?
-  Основними проектами Фонду є «Молодь змінить Україну», «Молодіжні делегати України до ООН», «Креативна молодь змінить Україну», «Марафон відповідальності» та інші. І у кожному цьому проекті має змогу взяти молодь Токмаччини та усього Запорізького краю.
-  А Ви особисто брали участь у якихось проектах та програмах від Фонду?
-  Так, два роки тому мені пощастило пройти програму навчання «Молодь змінить Україну», підготувати власний проект та отримати нагоду безкоштовно відвідати місто Берлін з навчальною поїздкою.
Усі витрати взяв на себе Фонд Родини Богдана Гаврилишина, а я дізналася багато нового і з тем партисипації, і з напрямку урбаністичного розвитку, і з досвіду управління житловим сектором та багато ще чого.
- Коли молодь міста також зможе долучитися до цих проектів?
-  Зараз розпочався Марафон відповідальності, який триватиме протягом червня. Усі бажаючі можуть звернутися до мене і я передам кожному пакетик із насінням соняшника спеціального сорту – «Богдан Гаврилишин». Його необхідно висадити, доглядати за ним, і вже скоро – отримати результат у вигляді квітів. При цьому необхідно обрати один із пунктів Декларації відповідальності, яку розробив сам Богдан Гаврилишин. Робіть фото, ставте теги, поділіться історією свого успіху, надихайте інших на звершення. Усе це і є Марафон відповідальності. Тож, долучайтеся.
Щодо інших проектів. Цього року проект «Молодь змінить Україну» розпочнеться восени (через COVID-19 його було перенесено). Навчальні програми пройдуть і в Запорізькій області, я сподіваюся. І молодь Токмаччини зможе долучитися також, отримавши шанс отримати грантове фінансування на власний проект, або відвідати одну з країн Європи (це Німеччина, Польща, Швейцарія, Норвегія, Швеція, Австрія).
Крім цього, ще триває набір до проекту «Молодіжні делегати України до ООН». Ця програма дає змогу офіційно представляти молодь у складі делегації України під час Генеральної Асамблеї в ООН, а також втілювати проекти для української молоді впродовж року делегатства.
Як бачите, спектр проектів – дуже великий та різноманітний. Тож будемо долучати нашу молодь до усіх можливостей, що надає Фонд.
-  Дякую, пані Наталя, за бесіду! Чекаємо на наступну інформацію щодо усіх проектів та програм Фонду та процедури приєднання до них!
-  Дякую і Вам! Обов’язково буду інформувати про усі можливості через ваші видання, адже ти, Михайле,  ще й член Молодіжної ради міста. І саме кому, як не молоді міста розповідати про можливості для молоді. До зустрічі.