пʼятниця, 17 липня 2020 р.

Батьки, розкошелюйтесь. В Україні вводять платне навчання в школах: батьків школярів змусять «скинутися» на дистанційне навчання

Про це повідомляє Національний банк новин  з посиланням на vesti-ua.net.
Батьків школярів хочуть змусити «скинутися» на оргтехніку. Швидше за все процес навчання буде проводитися по змішаного варіанту, при якому частина дітей будуть знання отримувати в класах, а решта дистанційно. Групи дітей будуть щодня змінюватися. При цьому розглядається питання про те, що діти молодших класів повинні будуть займатися тільки в школі.
Але для того, щоб забезпечити навіть часткове дистанційне навчання, школам необхідна додаткова оргтехніка. А де взяти гроші на закупівлю техніки?
Фото із сайту vesti-ua.net
У Міністерстві освіти довго не думали і вирішили: на закупівлю техніки повинні «скинутися» батьки. Без їх допомоги не можна буде ефективно проводити навіть часткове дистанційне навчання.
Таку думку озвучив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.
 А чи будуть «скидатися» на оргтехніку малозабезпечені  батьки, та ті, хто  знайомі з законом «Про повну загальну середню освіту», який гарантує безкоштовне отримання якісної освіти в Україні.