пʼятницю, 3 липня 2020 р.

ЇЖА, КОРОНАВІРУС ЧИ ВОДА У БАСЕЙНІ: У КУРОРТНІЙ КИРИЛІВЦІ З'ЯСОВУЮТЬ ПРИЧИНИ МАСОВОГО ОТРУЄННЯ ЛЮДЕЙ


У Кирилівці Запорізької області на одній з баз відпочинку у відпочивальників масово погіршився стан здоров’я. Уночі в людей раптово підвищилася температура до майже 39 градусів, почалися блювота і розлад шлунку. Їх ушпиталила "швидка".
Про це повідомила ТСН з посиланням   на  Кирилівську селищну раду.
За словами директорки місцевої "Амбулаторії загальної практики сімейної медицини" Ірини Мохур, всі постраждалі припускають, що могли отруїтися через якусь їжу чи через воду в басейні. Мохур каже, що симптоми у кожного, хто звернувся занадто схожі на отруєння. Проте, тести на коронавірус проведуть всім постраждалим.
"Ми підозрюємо харчове отруєння, проте, за наказом МОЗ ми зобов’язані зробити посіви на COVID-19 усім тим у кого спостерігається підвищення температури", - пояснила Ірина Мохур.
Як повідомляє "Укрінформ" з посиланням на очільника Кирилівської селищної ради Івана Малєєва, госпіталізовано до медзакладу 14 осіб: 9 дітей і 5 дорослих. Наразі точні причини отруєння встановлюються. Місцеві ЗМІ також зазначають, що вранці 2 липня на базу відпочинку приїхали співробітники Нацполіції для з'ясування всіх обставин.
Фото ілюстративне з інтернету
У селищній раді наголосили, що у Кирилівці від початку пандемії не було зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус. Також у населених пунктах Кирилівської ОТГ немає жодного жителя, який би перебував на самоїзоляції.