середа, 9 вересня 2020 р.

Термінова новина. Коронавірус атакує Токмак. З 8 вересня на карантин закриті три класи у школах №№2 і 5, та шаховий клуб


Рішенням Токмацької комісії ТЕБ на НС 3-б клас школи №2, два класи школи №5 і шаховий клуб закриті на 14-денний карантин.
8 вересня   під головуванням заступника міського голови Токмака  Олександра Баглая,  за участі заступників міського голови Сергія Степури і Наталії Мамчак, керівників установ і служб нашого міста відбулося засідання місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Як зазначив головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Юрій Устименко, у  Токмаку в останні дні значно збільшилася кількість хворих  на COVID-19. Серед інфікованих 5 дітей, учнів шкіл №№2 і 5   та  7 медпрацівників.
Присутні заслухали завідуючого Токмацьким відділом Запорізького обласного лабораторного центру Миколу Бажана. Він посилаючись на документи Міністерства охорони здоров`я України, розповів які протиепідемічні заходи треба вживати у тих школах, де в учнів лабораторно підтверджені випадки захворювання на коронавірус. І зробив акцент на 14-денну ізоляцію.
Члени комісії активно обговорили проблему. Висловлювалися різні пропозиції щодо запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції у нашому місті.
Після дебатів члени комісії ТЕБ та НС віришили закрити на 14-денний карантин через коронавірус: 3-б клас школи №2, два класи ( 8-ий і 10-ий) школи №5 і шаховий клуб.
В тему. Станом на 8 вересня  з початку пандемії у Токмаку і районі зареєстровано  43 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19, з них у серпні -19, і з  початку вересня  вже  19.
Людмила АРМАН
Світлана УМАНСЬКА, фото