Друзі, запрошуємо завершити сезон томатного консервування разом з нами і пропонуємо вам рецепти смачних маринованих помідорів
Інгредієнти
На 1-літрову
банку:
помідори (
«сливки»)
лавровий лист,
гвоздика, петрушка, цибуля
цукор - 2 ч.
ложки
оцет - 1 ст.
ложка
сіль - 1 ч. ложка
Спосіб
приготування
Помідори
розрізати навпіл.
На дно літрової банки покласти 1 лавровий лист, 1 гвоздику, гілочку петрушки, кілька кружалець цибулі. Зверху викласти половинки помідорів.
Залити окропом, дати постояти 10-15 хв.
Злити воду в каструльку, додати сіль, цукор та оцет, закип’ятити і вилити назад у банку.
Стерилізувати 10-15 хвилин, закатати кришками.
Помідори з
яблуками
Інгредієнти
помідори -
яблука - 12
шт
лимонна кислота -
4 ч. ложки
цукор -
сіль -
вода -
Спосіб
приготування
Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, розрізати на 8 частин. Помити і простерилізувати 1-л банки. Помити помідори, скласти разом з порізаними яблуками в банки. На кожну банку – 1 яблуко. Додати по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.
Для маринаду: у воду додати сіль і цукор, довести до кипіння.
Гарячим розсолом залити банки, залишити на 5-10 хвилин. Злити назад в каструлю.
Закип’ятити і знову залити ним помідори в банках. Закрутити стерильними кришками. Перевернути горлечком вниз, вкутати до повного вистигання.
Квашені помідори з петрушкою та часником
Інгредієнти
помідори (
сливки) -
вода -
сіль - 6 ст.
ложок
часник
петрушка
Спосіб
приготування
Часник почистити, розділити на зубці. Якщо великі, розрізати вздовж.
Петрушку помити і розділити на гілочки.
Помідори помити, ножем зробити на «дупці» конусоподібний надріз. Запхати в кожен отвір маленьку гілочку петрушки і зубок або шматочок часнику.
Покласти в банку або каструлю.
У
Поставити в темне місце для квашення.
Помідори мариновані з цибулею
Інгредієнти
На 1-літрову банку:
помідори
1 цибулина – 1 шт
лаврового листя -
2 шт.
чорний перець горошком,
духмяний перець, гвоздика
Для маринаду:
вода – 1 літр
сіль - 2 ст. ложки
оцет - 2 ст. ложки
Спосіб
приготування
На дно чистої літрової банки викласти спеції.
Цибулю порізати кільцями, помідори розрізати навпіл. Викладати в банку по черзі.
Приготувати маринад, залити ним помідори. Накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин.
Перед закриванням влити в кожну банку 2 ст. ложки рафінованої олії, закатати.