субота, 19 вересня 2020 р.

Домашня консервація помідор

  Друзі, запрошуємо завершити  сезон томатного консервування разом з нами і пропонуємо вам   рецепти смачних маринованих помідорів    

 Помідори половинками

Інгредієнти


На 1-літрову банку:

помідори ( «сливки»)

лавровий лист, гвоздика, петрушка, цибуля

цукор - 2 ч. ложки

оцет - 1 ст. ложка

сіль - 1 ч. ложка

Спосіб приготування

Помідори розрізати навпіл.

На дно літрової банки покласти 1 лавровий лист, 1 гвоздику, гілочку петрушки, кілька кружалець цибулі. Зверху викласти половинки помідорів.

Залити окропом, дати постояти 10-15 хв.

Злити воду в каструльку, додати сіль, цукор та оцет, закип’ятити і вилити назад у банку.

Стерилізувати 10-15 хвилин, закатати кришками.

 

Помідори з яблуками


Інгредієнти

помідори - 5 кг

яблука - 12 шт

лимонна кислота - 4 ч. ложки

цукор - 300 г

сіль - 100 г

вода - 5 л

Спосіб приготування

Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, розрізати на 8 частин. Помити і простерилізувати 1-л банки. Помити помідори, скласти разом з порізаними яблуками в банки. На кожну банку – 1 яблуко. Додати по 1/3 ч. ложки лимонної кислоти.

Для маринаду: у  воду додати сіль і цукор, довести до кипіння.

Гарячим розсолом залити банки, залишити на 5-10 хвилин. Злити назад в каструлю.

Закип’ятити і знову залити ним помідори в банках. Закрутити стерильними кришками. Перевернути горлечком вниз, вкутати до повного вистигання.

 

Квашені помідори з петрушкою та часником

Інгредієнти


помідори ( сливки) - 5 кг

вода - 3 л.

сіль - 6 ст. ложок

часник

петрушка

Спосіб приготування

Часник почистити, розділити на зубці. Якщо великі, розрізати вздовж.

Петрушку помити і розділити на гілочки.

Помідори помити, ножем зробити на «дупці» конусоподібний надріз. Запхати в кожен отвір маленьку гілочку петрушки і зубок або шматочок часнику.

Покласти в банку або каструлю.

У 3 л води розчинити 6 ст. ложок солі. Залити цим розчином помідори.

Поставити в темне місце для квашення.

 

Помідори мариновані з цибулею


Інгредієнти

На 1-літрову банку:

помідори

1 цибулина – 1 шт

лаврового листя - 2 шт.

чорний перець горошком,

духмяний перець, гвоздика

Для маринаду:

вода – 1 літр

сіль - 2 ст. ложки

оцет - 2 ст. ложки

Спосіб приготування

На дно чистої літрової банки викласти спеції.

Цибулю порізати кільцями, помідори розрізати навпіл. Викладати в банку по черзі.

Приготувати маринад, залити ним помідори. Накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин.

Перед закриванням влити в кожну банку 2 ст. ложки рафінованої олії, закатати.