понеділок, 21 вересня 2020 р.

У Токмаку провели Автопробіг пам`яті

 Токмацькі активісти партії «Порядок» організували та провели  автопробіг на честь 77-ої  річниці визволення міста Токмак від нацистських окупантів.



 - Цим автопробігом ми показали, що ніякі виклики сьогодення і карантин через коронавірус не стануть нам на заваді щоб  шанувати та пам’ятати той героїчний подвиг,  який здійснили воїни –визволителі Токмака у вересні 1943-го. Своєю участю в автопробігу памяті ми,  активісти партії «Порядок»  довели, що через роки і десятиліття ми, не розгубили і розгубимо вдячної пам`яті тих, хто ціною свого життя звільнив наше місто від гітлерівських окупантів, у травні 45-го здобув перемогу над фашизмом і надав можливість нам, нашим дітям та онукам жити під мирним небом, – розповів активіст партії «Порядок» Олександр Чуб.



Учасники автопробігу проїхали по маршруту від призаводської площі, де споруджено обеліск на честь загиблих на війні, далі – вулицею Центральна, мимо братської могили воїнів-визволителів у сквері,  меморіалу «Книга пам`яті».

На Пушкінському кладовищі Олександр Чуб та учасники автопробігу поклали квіти до братської могили воїнів десантників та могили льотчиків Барінова,Бочарова,Попова, які загинули в боях у небі над Токмаком. 






У міському парку активісти партії «Порядок»  хвилиною мовчання вшанували пам'ять партизан -підпільників, прах яких покоїться у братській могилі парку.

На території загальноосвітньої школи №4 поклали квіти до братської могили воїнів – визволителів та обеліску на могилі  де похована Віра Нерез. Ця юна медсестра, загинула у вересні 1943 року під час нальоту фашистських літаків на Токмак, під час бомбардування шпиталю прикриваючи  собою поранених. Її  ім’ям названо школу №4.







Михайло АРМАН, фото автора