вівторок, 22 вересня 2020 р.

У Токмаку започатковано Алею музичних інструментів

В рамках III фестивалю ковальської майстерності «Вогняна квітка» у Токмаку відбулося урочисте відкриття металевої скульптури «Ліра», яку викували ковалі у подарунок місту.

Скульптура виконана в техниці класичного кування та буде прикрашати подвір`я Токмацької дитячої  музичної школи.

На урочисте відкриття, що було організоване викладачами та учнями дитячої музичної школи, завітали міський голова Ігор Котелевський, секретар міської ради Олександр Чуб, працівники будинку культури, пересічні токмачани.

У своєму вітальному слові міський голова поздоровив мешканців міста зі святом, побажав міцного здоров’я, злагоди та благополуччя кожному жителю Токмака, а також подякував ковалям, які створили таку гарну композицію. Ігор Котелевський також зазначив, що зробить і свій внесок у благоустрій території біля дитячої музичної школи, де встановлена кована Ліра.

До почесної процедури відкриття кованої фігури Директор музичної школи Сергій Локотков запросив мера міста Ігоря Котелевського та Олександра Ракшевського, майстра художнього кування,  який разом зі своїми колегами-ковалями  виготовили Ліру.

Прикрасою  урочистого відкриття кованої фігури стали  виступи  саксофоніста на даху Марка Пєтухова, акордеоніста Владисла Грицуна та інших вихованців дитячої музичної школи.