неділя, 27 вересня 2020 р.

Акція протесту жителів села Новогорівка. Чи допоможе мертвому припарка?

 25 вересня жителі села Новогорівка Таврійської сільської ради Токмацького району перекрили трасу із Запоріжжя на Бердянськ.







У такий спосіб, доведені до відчаю люди, висловили свій протест  проти вилучення у них земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства  загальною площею117 га.

Про те, що у жителів сіл Таврійської сільської ради  «віджимають» землю-годувальницю журналісти міськрайонної газети «Таврія»  повідомляли ще 5 червня.

Ну і ну! У жителів сіл Таврійської сільради «віджимають» землю-годувальницю


І знову знущання над людьми, і знову у токмацьких селян землю забирають

« У Таврійській сільській раді  Держгеокадастр забирає у людей земельні ділянки (городи), які віддає у приватну власність на підставних! Навіть одна дата на заявах на приватизацію». Про це на своїй сторінці у facebook, писала і Таврійська сільська голова Ірина Буравська  та  викладала фото, де   виділені земельні ділянки, що готують на приватизацію

Тоді ж люди підписали ( 521 чоловік)   колективне  звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Головного управління Держгеокадастру, Токмацької РДА та Запорізької ОДА, та  написали, що « … 212 користувачів земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства залишаться без засобів господарювання: вирощування городини, можливості забезпечення фуражним зерном та сіном для домашніх тварин і птиці.» Люди скаржилися і просили можновладців допомоги у вирішенні проблеми вилучення у них земельних ділянок для ведення особистого сільського господарства у користувачів.

 

9 червня селяни  провели збори, на яких прийняли рішення провести 13 червня акцію протесту, під час якої з 9.00 до 13.00 перекрити бердянську трасу на перехресті доріг на Таврію і Новогорівку. Про це ми писали тут

Не віримо обіцянкам. Будемо протестувати і перекривати бердянську трасу

Реакція на це була миттєвою.

12 червня, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру Петро Присяжнюк відвідав  Таврійську сільську раду, де зустрівся з місцевими мешканцями.

Тоді ж  на зустрічі з керівником облдержгеокадастру була досягнута домовленість вирішити проблему без акції протесту. Люди  повірили словам керівника Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області,  і на заплановану дату 13 червня трасу не перекривали.

Даремно, тепер жалкують люди. Бо Присяжнюк вже не є керівником обласного управління Держгеокадастру, його обіцянки виявилися пустопорожніми.  І люди залишилися ні з чим.

А Держгеокадастр, як  інфікований небезпечною хабарною інфекцією  і важко хворий пацієнт, доживає свої останні дні…

Людмила АРМАН