субота, 10 жовтня 2020 р.

Дні енергії привчають токмачан до енергоощадної поведінки

 У нашому місті  завершилися  Дні Енергії – 2020, які проводяться у Токмаку у  рамках участі в добровільній ініціативі Європейської комісії «Угода мерів».

 Заключним етапом стали заходи, проведені радником міського голови, кандидаткою економічних наук Наталією  Криворучко та енергоменеджером міста, головним спеціалістом відділу економіки Володимиром Синицею. Традиційно було обрано одну зі шкіл, яка розташована у віддалених районах міста, а саме – ЗОШ №4. У минулому році такі заходи проводилися у ЗОШ № 11.

Усі заходи присвячені спільній темі: підвищення енергоефективності, енергозбереженню, протидії змінам клімату та формуванню енергоощадної поведінки.



Керівництво школи, викладачі – усі радо допомогли організувати «уроки» під відкритим небом та надали технічне забезпечення для проведення інформаційно - роз’яснювального заходу.

Роздаткові матеріали для подібних акцій наше місто отримує безкоштовно, і від Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), і від Асоціації «Енергоефективні міста України».

Під час зустрічі із підлітками обговорили зміни клімату, наслідками яких стали повені, урагани, буревії, зливи, що не було звичним для нашого регіону. А за допомогою «Валізи енергоменеджера» усі змогли ознайомитися із приладами для проведення експрес-енергоаудитів.

За допомогою таких простих заходів вдається легко донести до дітей та молоді складні теми, які стосуються абсолютно кожного жителя нашої планети. Будемо і надалі проводити у нашому місті Дні Енергії. Але вже наступні – Дні Енергії – 2021.