субота, 10 жовтня 2020 р.

Живе "СВК МИРНИЙ", живе і село

Шановна громадо, я впевнений, той хто бував у селі Виноградне помітив, як воно навіть зовні відрізняється від інших сусідніх і віддалених сіл району. Всі подвір’я тут акуратні, чисті, хати відремонтовані, практично не зустрінеш порожніх розвалених будинків і чагарників. Одразу видно, що село живе, люди звідси не тікають, а все тому, що мають роботу. 

Основне місце роботи для жителів - СВК «Мирний».  Підприємство не лише дає робочі місця. Воно бере активну участь в утриманні території та підтримці соціально важливих об’єктів. Чисті викошені узбіччя, ямковий ремонт доріг, меморіальний комплекс у селі Благодатне, підтримка сільської школи, будинку культури, - в усьому цьому важливу роль відіграє успішне підприємство - СВК «Мирний».

Чимало підприємств, маючи на меті лише отримання економічної вигоди, можуть практично не приносити користі територіям на яких вони працюють. В діяльності СВК «Мирний» акценти розставлені зовсім інакше. Для нас основні показники успішної діяльності вимірюються не стільки розміром отриманого прибутку, скільки тим, що підприємство є корисним для людей.  В першу чергу, люди повинні відчувати на собі наш успіх і бачити результат. На мою думку, як керівника, це нормальні стандарти соціальної відповідальності, яких повинне дотримуватись кожне підприємство!

Ми приділяємо велику увагу людям, з якими працюємо, і території, на якій працюємо. Турбуватися про людей значить турбуватися про територію, на якій ці люди живуть. Діапазон діяльності СВК «Мирний» в цьому напрямку надзвичайно широкий. Це і підтримка соціальних об’єктів, і допомога в проведенні свят, і розвиток інфраструктури території, і збереження та примноження культурної та історичної спадщини, і турбота про довкілля. Є потреба в чомусь у Виноградненського НВК – задовольняємо. Постало питання ремонту дороги - ми вирішуємо власними силами, не чекаємо поки хтось це зробить. Постала потреба у створенні меморіального комплексу в 2005 році, підприємство одразу відгукнулось і тепер утримує комплекс. Для нас це честь піклуватись про таке святе місце.


До нас звертаються різні люди з різними проханнями, всі їх ми розглядаємо. Намагаємось чути людей. Розуміємо, що хтось звертається з крайньої потреби. А більшість просять допомоги і сприяння для суспільного блага.

Жодне підприємство не може називати себе соціально відповідальним, якщо воно підтримує території, але співробітники працюють у жахливих умовах і не отримують вчасно заробітну плату. Для СВК «Мирний» колектив - це наша основа, це запорука нашого благополуччя.

У нас працює близько 100 людей, середня заробітна плата з початку 2020 року становить близько 15000 тис. грн. з урахуванням податків. Ми цінуюємо кожного працівника. Про це свідчить робота підприємства в напрямку розвитку корпоративної культури. Ми проводимо свята для колективу, заохочення преміюванням, організацію спільного відпочинку, в нас діють знижки на продукцію власного виробництва.

Крім того, чудово знаємо, що людям потрібна робота. Тому залюбки впроваджуємо нові проекти на створення нових робочих місць. Таким нашим вдалим проектом є цех з виробництва паливних брикетів.

Головне - бути постійним і відповідальним. Соціальна підтримка - це не одноразова акція, це не вияв милосердя, не спонсорство. Це свідома позиція, якої ми дотримуємося. Щоб вона працювала, треба бути постійним в тому, що робиш. Не можна сьогодні взяти на себе відповідальність за якусь частину робіт на території, а завтра відмовитись від цієї відповідальності. Наші принципи роботи в соціальній сфері - це постійність, відповідальність, вміння слухати людей.

Я бажаю кожному підприємству не забувати про соціальну відповідальність, адже будь-яка сфера діяльності функціонує лише у тісній взаємодії із суспільством!

Керівник СВК «Мирний» Володимир Хижук.