пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Військова професія потребує молодих, сильних і завзятих

 Змістовно пройшла зустріч токмацької учнівської молоді з представниками вищих військових навчальних закладів та військових частин, яка напередодні відбулася у міському Будинку культури. 






Вступним словом відкрив її військовий комісар Токмацького об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Вітер В.Б. Звертаючись до молоді, Вадим Борисович, кадровий офіцер, який понад 35 років присвятив військовий службі, підкреслив, що їм сьогодні потрібно зробити вибір на все подальше життя – обрати професію. І саме вибір військової професії для багатьох з них може стати запорукою забезпеченого і стабільного майбутнього, бо армія – це той фундамент, без якого не може існувати жодна країна. «Не треба боятися армії, – закликав він - сильних вона робить ще сильнішими, ламаються в ній тільки слабкі. Тож дерзайте, а зробити вибір вам допоможуть наші гості, які приїхали до нас з різних областей країни».

Лаконічно, по-військовому, розповіли про підготовку офіцерів –артилеристів, десантників, танкістів, озброєння та військової техніки, ракетних підрозділів, бойового оперативного забезпечення представники:  Національної академії Сухопутних військ ім. П.Сагайдачного - полковник Мілочкін В.В.,  Військового інституту танкових військ м. Харків - капітан Черняк В.О. 






Свої розповіді вони супроводжували відеороликами, і треба було бачити, як вправно управляли багатотонними танками на суходолі та болотистій місцевості курсанти цих вишів, ще зовсім молоді хлопці, ненабагато старші за присутніх у залі, як підкорялися їм БМП та БТР, як влучно стріляли вони і зі стрілецької зброї, і з протитанкових гранатометів, і з артилерійських установок. Можливо, спостерігаючи за цими вишкілом, не один наш хлопець захоче саме так випробувати і себе.

Такою ж цікавою була відеоінформація, що супроводжувала розповіді про військову службу, у тому числі і в зоні ООС, військовослужбовців: 17-ї окремої танкової бригади – сержанта Порша А.В., 55-ї окремої артилерійської бригади – солдата Кононенка О.М., 92-ї окремої механізованої бригади - солдата Андрющенка-Роша І.В.





Особливого емоційного забарвлення виступам військових надала демонстрація талантів нашої учнівської молоді. Досконалий стройовий вишкіл продемонстрували учасники гурту «Сокіл» Молочанської ЗОШ № 1, які під бойовий марш «Запорізьких козаків» виконали і стройові вправи, і вправи зі зброєю. 








Щемливо та проникливо прозвучали українські патріотичні та ліричні пісні у виконанні дівчат А.Пуйди, М.Чернявської, О.Рябої, А.Майсак, В.Козачинської, вокального ансамблю старшокласниць ЗОШ №5. Заклик до миру та злагоди був головним у виступі гурту «Миротворець» учнів ЗОШ №6. Креативність була притаманна танцю «Белівер» хореографічного ансамблю «Експресія» БЦ ПТО.

Підсумовуючи виступи представників військових вишів, офіцер відділу призову Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки капітан Кара М.В. подякував токмачанам і гостям за гарний і добре підготовлений урочистий захід, надзвичайно актуальний і потрібний для випускників, яким він побажав добре осмислити все побачене і почуте, розповісти батькам, порадитися з ними, та все ж самостійно прийняти рішення про навчання у військовому виші. Звичайно, за умови наявності потрібних знань і відповідної фізичної підготовки. При цьому він підкреслив, що військова спеціальність, отримана за державний кошт, стане у пригоді і у цивільному житті. Рейтинг військових навчальних закладів зростає з року в рік, тож не треба упускати свій шанс.

Організатор заходу, заступник військового комісара – начальник відділення комплектування Токмацького ОМТЦК та СП майор Лукашенко Олег Іванович подякував військовим, артистам, всім присутнім за участь у заході. 




«Сподобалося всім, -сказав він, - бо всі старалися. Думайте, хлопці, добре, - звернувся він до випускників, - і пам’ятайте: народ і армія єдині, тому що тільки в тій країні панує мир, яка має сильну армію!».

І неможливо, завершуючи розповідь про цей цікавий і неформальний захід, не відмітити те координуюче і небайдуже керівництво дійством на сцені ведучого заходу Шаповала Валерія Дмитровича, який і сам приймав участь у виступах. Як завжди, задушевно звучали у його виконанні пісні, а особливо гімн офіцерам – «Офіцери – сини України».

 Михайло АРМАН, фото