четвер, 1 квітня 2021 р.

Педагогіка партнерства інклюзивно-ресурсного центру і Молочанської міської ради

 В Інклюзивно-ресурсному центрі  Молочанської міської ради відбувся семінар: «Специфіка діяльності інклюзивно-ресурсного центру: педагогіка партнерства», в якому взяли участь депутатка Запорізької обласної ради Юлія Корнієнко, секретарка Молочанської міської ради Ольга Гарбуз і депутати, старости Молочанської об’єднаної територіальної громади.




Гості оглянули  впорядковані кабінети психолога і логопеда, затишну ресурсну кімнату, де діти  навчаються за індивідуальною програмою розвитку у супроводі корекційного педагога, кімнату для батьків, де вони очікують  дітей з корекційно-розвиткових занять, побутові приміщення.

Не приховуючи  свого захоплення учасники семінару ознайомилися з єдиною новою сучасною установою, яка є на території Токмаччини, із специфікою діяльності інклюзивно-ресурсного центру, можливостями співпраці та перспективами розвитку.








Під професійним керівництвом директорки Оксани  Хайдарової  колектив інклюзивно-ресурсного центру докладає  максимум зусиль, щоб надати якісні корекційно-розвиткові послуги діткам з особливими освітніми потребами,  тісно і плідно співпрацює із закладами освіти, батьками дітей з психо-фізичними порушеннями, та багатьма вищими навчальними закладами і установами України.

Тому сюди за допомогою фахівців у розвитку дітей з особливими освітніми потребами їдуть не тільки з Токмака і сіл району, а й з усієї області.

Станом на 31 грудня 2020 року зареєстровано 942 звернення до інклюзивно-ресурсного центру,  на обліку  знаходилося 364 дитини (364 дитини пройшли комплексну оцінку розвитку (видано 432 висновки про КОРД), За 2020 рік 127 дітей з особливими освітніми потребами отримали корекційно-розвиткові послуги. 

Станом на 30 березня 2021 року на обліку в центрі знаходиться 395 дітей (395 дітей пройшли комплексну оцінку розвитку (видано 467 висновків про КОРД), отримують корекційно-розвиткові послуги фахівців центру 98 дітей з особливими освітніми потребами. 

Оксана Хайдарова розповіла і про сьогодення очолюваної установи і про проблемні питання: не отримуючи жодної копійки від свого колишнього власника – Токмацької районної ради – інклюзивно-ресурсний центр тримається на ентузіазмі і професіоналізмі його керівниці та спеціалістів, та допомозі спонсорів, небайдужих людей.






На сьогодні центр потребує хоч півставки прибиральниці, тут назріла необхідність облаштування реабілітаційної кімнати ( якраз підходяща для цього площа є на поверсі, де розташований інклюзивно-ресурсний центр).

Тому Оксана Хайдарова звернулася до депутатів Молочанської міської ради з проханням вирішити ці проблемні питання.   Адже, допомога у розвитку дітей – це вагомий внесок у розвиток та майбутнє Молочанської ОТГ.

Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН,

фото