середу, 31 березня 2021 р.

Держгеокадастр чудить заднім числом

 За ініціативи секретаря Токмацької міської ради Віктора Загуменного на сесії депутати прийняли Звернення до головного управління Держгеокадастру у Запорізький області щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення  за межами населених пунктів Жовтневої, Новопрокопівської, Новенської, Остриківської та Очеретуватської сільських рад, які увійшли до складу Токмацької міської територіальної громади.

Як зазначив Віктор Загуменний, не дивлячись, що на календарі березень 2021, продовжують з`являтися накази Держгеокадастру , датовані 15 грудня 2021 роком.





Аби припинити цю практику, депутати міської ради одноголосно прийняли Звернення до головного управління Держгеокадастру у Запорізький області  з проханням: надати вичерпний перелік осіб, яким надано дозвіл на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на вищевказаних  територіях станом на 16.12.2020 р., з додаванням копій відповідних клопотань та графічних матеріалів, які вказують на бажане місцерозташування земельної ділянки заявленої ініціативи.

Стало відомо, що окремі кадастрові номери земельних ділянок сільськогосподарського призначення продовжують перебувати у власності держави, які Держгеокадастр не передав у комунальну власність громади.

Забув? Чи свідомо порушує закон?

Тому депутати міської ради  попросили Головне управління Держгеокадастру у Запорізький області надати вичерпний перелік осіб, яким на теперішний час не затверджено документацію із землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність або надання у користування.