субота, 6 березня 2021 р.

Вітаємо! Журналістка Людмила Арман нагороджена медаллю «За вклад у розвиток Токмака»

 5 березня для директорки-головної редакторки газети «Таврія» Людмли Арман був звичайним робочим днем, і незвичайним, бо розпочався з привітань і приємних сюрпризів. І для цього був привід – переддень жіночого свята 8 березня і творчий ювілей – 30-річчя   журналістської діяльності.



Рівно 30 років тому, 5  березня 1991 року,  маючи в серці любов і хист до журналістики, Людмила Арман ( дівоче прізвище Тараненко)  почала працювати в редакції міськрайонної газети «Комуністичним шляхом» (нині «Таврія»). З року в рік, розвиваючи в собі найкращі якості журналіста, піднімалася сходинками своєї омріяної професії, працювала кореспондентом, завідуючою відділом, з 2006 по 2011 р.р. – директором головним редактором газети Токмацької міської ради «Наше місто Токмак», потім знову повернулася до рідної газети, працювала заступником головного редактора, головним редактором районної газети «Таврія» (Токмацький район). Після реформування КП «Редакція районої газети «Таврія» Токмацької районної ради»  і перетворення його в ТОВ «Медіа-центр «Газета «Таврія» у липні 2017 року обрана директором-головним редактором підприємства, де працює і зараз.

 Людмила Арман є провідним журналістом запорізького регіону, постійно тримає руку на пульсі громадсько-політичного життя Токмаччини, особисто перебуває в епіцентрі подій, що відбуваються у місті та районі, області та країні. Вона подавала і подає читачам інформації на актуальні теми сьогодення, а також - участі наших земляків в АТО, в акціях допомоги Українській армії, проведення патріотичних акцій і маршів миру на Токмаччині Разом з колективом і сама брала в них участь, надавала матеріальну допомогу землякам, призваним в ЗСУ по мобілізації, у серпні неспокійного 2014 року здійснювала медіа-супровід гуманітарних місій Токмаччини  на Донбас.

У грудні 2014 року Л. Арман нагороджена Грамотою Токмацької райдержадміністрації за активну участь у волонтерській діяльності, вагомий вклад у захист незалежності, державного суверенітету та територіальної цілісності України.

         Людмила  Арман прислухається до думки читачів, постійно запроваджує нові журналістські проєкти, тематичні сторінки, рубрики, конкурси для читачів і передплатників. Очолювана нею міськрайонна газета «Таврія» пропонує читачам власний погляд на події в суспільстві, є  відкритою для дискусій і однією з популярних газет Токмацького  регіону, що нагороджена Почесною грамотою Національної спілки журналістів України, а її головний редактор – Людмила Арман  нагороджена  найвищою відзнакою Національної спілки журналістів України – знаком Почесного журналіста України.

  І ось нова відзнака у творчій біографії журналістки Людмили Арман.

5 березня до редакції газети завітали Токмацький міський голова Ігор Котелевський і його заступник Олександр Чуб.  Вони найкращими побажаннями привітали жінок редакції з наступаючим святом Весни і краси, з 8 Березня.

Потім міський голова привітав Людмилу Анатоліївну з 30-річчям журналістської діяльності.

- Ваш професіоналізм, чесність і об’єктивність,  багаторічний досвід дали Вам змогу досягти значних професійних успіхів на ниві журналістики,  здобути шану та повагу серед читачів і жителів Токмака та району.

Нехай збуваються Ваші бажання і прагнення, збережеться все добре, що є у Вашому житті і журналістській діяльності, а доля і надалі щедро обдаровує Вас мудрістю, невичерпною енергією та творчим натхненням!

Ми цінуємо Вашу людяність, порядність, щирість та задоволені    співпрацею газети «Таврія» з Токмацькою міською радою, Вашим професіоналізмом у висвітленні багатогранного життя Токмака і Токмацької обєднаної територіальної  громади! – сказав міський голова Ігор Котелевський, звертаючись до журналістки Людмили Арман.

І вручив їй медаль «За вклад у розвиток міста Токмака».

Для Людмили Анатоліївни це був найсюпризніший сюрприз, який розчулив її до сліз.





З творчим ювілеєм і нагородженням медаллю Людмилу Арман привітали заступник міського голови Олександр Чуб, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю виконкому міської ради Світлана Уманська ( яка у 2008 році розпочинала свою роботу в журналістиці під керівництвом Людмили Анатоліївни). Вони бажали  міцного здоров’я, родинного затишку, невичерпної енергії, успішного здійснення задумів, підтримки друзів, злагоди та добробуту в  оселі, і нових творчих злетів та досягнень у журналістиці.

Людмила Арман автор книг «Щоб нащадки пам`ятали» (2010 р.) і «Нас обрала війна» (2013 р). Її публіцистичні статті, інформації та фоторепортажі в різні роки  друкувалися також у місцевих ЗМІ «Наше місто Токмак», «Токмацькі вісті», обласних газетах «Запорізька правда», «МИГ», Всеукраїнському тижневику «Суббота плюс».

Багаторічна праця Людмили Анатоліївни Арман на журналістській ниві відзначена:

 премією міського голови Токмака (1998 рік),

Грамотою міського голови ( 2018 р.),

Грамотами Токмацької райдержадміністрації та районної ради (2005, 2008, 2014, 2018  р. р.),

Почесними грамотами Запорізької облдержадміністрації (2001, 2010, 2014 р.р.),      Дипломом Запорізької облдержадміністрації за перемогу в обласному конкурсі «Господиня свого краю» в номінації «Жінка- працівник засобів масової інформації» ( 2015 р.).

Почесною грамотою  Національної спілки журналістів України ( 2018 р.) .

Дипломом і Почесним знаком Національної спілки журналістів України ( 2016 р.).

В 2016 році Л.Арман нагороджена Дипломом Запорізької облдержадміністрації за перемогу в конкурсі на кращу журналістську роботу в номінації за «Висвітлення соціально-економічної тематики серед районних друкованих ЗМІ».

У 2018, 2019 р.р. – нагороджена Дипломом лауреата Загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання», що проводиться в Одесі,  за висвітлення основних принципів утвердження національних традицій, відстоювання громадських прав, честі, гідності кожної людини.

Л.Арман очолює первинну журналістську організацію газети «Таврія», що відзначена:

Дипломом переможця творчого конкурсу Національної спілки журналістів України у номінації «Краща первинна журналістська організація» ( 2018 р.);

Спеціальними  відзнаками Національної спілки журналістів України ( 2019, 2020  р.р.).

 Л.Арман користується заслуженим авторитетом у журналістській спільноті. Вона обиралася  делегатом з`їзду Національної спілки журналістів України ( 2017 р.),   є членом правління Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України.

В числі 10 кращиж журналістів України  була відібрана для участі у навчальному візиті українських журналістів до Республіки Польща ( 2016 р.), у прес-турі до Естонії ( 2018 р.), брала участь  у міжнародних журналістських конференціях, що проводилися  у Грузії ( жовтень 2018 р.) та  у Польщі ( січень 2020 р.).

 Свій багатий журналістський досвід Людмила Анатоліївна   передає молодим колегам, проводить майстер-класи із основ журналістики для учнів шкіл нашого міста, є керівником  Школи молодого журналіста, що у 2017 році відкрита при газеті «Таврія» для старшокласників шкіл Молочанська і району,  які мріють стати журналістами.

Вона також  є засновником першої журналістської династії газети «Таврія». Її син Михайло Арман - переможець Всеукраїнського і призер Міжнародного конкурсу молодих журналістів, член Національної спілки журналістів України, активіст молодіжного крила Запорізької обласної організації Національної спілки журналістів України, заступник директора-головного редактора газети «Таврія».

Шановна Людмило Анатоліївно!  Під Вашим керівництвом газета «Таврія»  стала провідним медіа-центром Токмаччини, а Ваша відповідальність, самовіддана праця і авторитет, впевнені  і надалі слугуватимуть примноженню надбань нашого колективу і первинної журналістської організації. Ми пишаємося тим, що нам випала можливість працювати з Вами, вчитись у Вас  і  досягати разом професійних висот. 

Прийміть від нас цей музичний дарунок


Колектив ТОВ «Медіа-центр «Газета «Таврія».