вівторок, 30 березня 2021 р.

Нарада з пасічниками з попередження отруєння бджіл

 Сьогодні, 30 березня, у залі засідань виконавчого комітету Токмацької міської ради відбувся семінар-нарада «Пам’ятка пасічника щодо попередження отруєння бджіл», у якому взяли участь фахівці Держспоживслужби, спеціалісти виконкому, старости та пасічники громади.





 Відкрила нараду-семінар начальник відділу агропромислового розвитку Віта Провандовська, яка розповіла про роботу відділу і відзначила важливу роль бджільництва в сільському господарстві.

У ході заходу начальник Токмацького управління головного управління Держспоживслужби Ігор Левченко доповів про реєстрацію пасіки як потужності оператора ринку харчових продуктів, порядок видачі паспортів та сезонну диспансеризацію бджолосімей.

Лікар ветеринарної медицині – єпізоотолог Віктор Зікрач порушив питання алгоритму дій при отруєнні бджіл.

Провідний спеціаліст відділу карантину рослин управління  Держпродспоживслужби  Татьяна Степанівна розповіла про роботи з пестицидами та отрутохімікатами під час цвітіння ріпаку.

Учасникам наради були надані роз’яснення алгоритму взаємодії пасічників, аграріїв та органу місцевої влади під час обробітку полів, попередження та недопущення отруєння бджіл, дотримання правил утримання бджолосімей у особистих підсобних господарствах.

Бюджолярі також мали можливість втсловити свої пропозиції та запитання, на які отримали фахові відповіді.

    За підсумками наради було вирішено створити в громаді ініціативну групу, яка б узялася за створення територіального осередку спілки пасічників.

 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю