вівторок, 30 березня 2021 р.

Регіон готується до можливого погіршення епідситуацї через захворювання на COVID-19.

 


У зв'язку з загостренням епідситуації відбулось засідання обласного оперативного штабу з протидії коронавірусу. У засіданні взяли участь заступники голови Запорізької облдержадміністрації, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, міські голови, керівники райдержадміністрації, голови громад та головні лікарі «ковідних» лікарень.Розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Старуха керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації регіонального рівня, у зв'язку з епідемічною ситуацією на території Запорізької області, спричиненою коронавірусом COVID-19, призначено першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Шустова.

Як повідомив заступник генерального директора обласного лабораторного Центру Олександр Мащак, протягом останніх 14 днів у Запорізькій області зберігається тенденція до росту захворюваності. На сьогодні продовжує лікуватись 6 919 хворих. Госпіталізовано 690 осіб, амбулаторно лікується 6229 хворих на коронавірусну інфекцію. 

У Запорізькій області перевищено поріг захворювання,  регіон поступово наближається до «червоної» зони епіднебезпеки.

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексія Кулинича, завантаженість ліжкового фонду у Запоріжжі становить 69,2%, у м. Вільнянськ – 85,7%, у м. Пологи – 94%.

На сьогодні розглядається необхідність розгортання додаткового ліжкового фонду з забезпеченням медичного кисню та підключення всіх «ковідних» лікарень до централізованого киснезабезпечення.

За підсумками обговорення Володимир Шустов надав доручення вжити невідкладних заходів щодо розгортання додаткових ліжко-місць для госпіталізації хворих на COVID, підведення централізованого кисню та введення в експлуатацію кисневих концентраторів в закладах охорони здоров'я.

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю