пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Легальні заправки Токмаччини позначать на онлайн карті області

 На цій онлайн карті  одним рухом водії зможуть побачити, де безпечно та законно заправити свій автомобіль. Паливо та автогаз сумнівної якості – це не лише ризик для наших авто, але й недоотримані податки для місцевої влади.




У Запорізькій області активізувалась боротьба з нелегальними бензиновими та газовими автозаправними станціями.

- Оперативним штабом, що  працює під керівництвом першого заступника голови Запорізької облдержадміністрації,   виявлено 175 порушень, виписано штрафів на 6,9 млн. грн. та донараховано  4,3 млн грн. акцизного податку, - розповів на щотижневій пресконференції голова облдержадміністрації Олександр Старух., повідомили на сайті Запорізької ОДА.

За його словами, у  виведенні з «тіні» ринку палива мають бути  зацікавлені місцеві громади. Адже це додаткові надходження до місцевих  бюджетів, можливість розвивати соціальну сферу та інфраструктуру.

Добрі перспективи для цього відкривають цифрові технології. Програма створення містобудівного кадастру Запорізької області на 2021-2023 роки, що  затвердили депутати обласної ради, передбачає розробку геоінформаційного порталу. Він включатиме різні шари інформації, зокрема, карту легальних АЗС.