пʼятниця, 26 березня 2021 р.

З перших вуст. Вартість води у Токмаку і селах громади буде однаковою для всіх

 У зв’язку із закінченням повноважень сільських рад, що приєднані до Токмацької громади , з метою оптимізації витрат комунальних підприємств, які надають послуги з водопостачання та водовідведення на території колишніх сільських рад Токмацької об’єднаної територіальної громади, на сесії  міської ради депутати прийняли рішення про припинення комунальних підприємств «Жовтневе», «Криниця-2», «Очеретуватський сількомунгосп» шляхом  ліквідації.

Як розповіла директорка КП «Міськводоканал» Наталія Лісова, у зв`зку з цим планується передача на баланс КП «Міськводоканал» мереж водопостачання сільських рад, які були приєднані до Токмацької ОТГ. Усі спеціалісти, крім бухгалтерів та обліковців, які працювали на ліквідованих комунальних підприємствах, так   і працюватимуть.




- По нормі обліковець потрібен на три тисячі абонентів, а бухгалтер – від 25 чоловік. У деяких комунальних підприємствах сільських рад на п’ять чоловік бухгалтер і обліковець працювали на повну ставку, хоча по нормах – півставки – потолок, - зазначила Наталія Лісова.

За її словами, на території колишньої Новенської сільської ради буде створена  дільниця водопровідного господарства «Міськводоканалу» і там залишиться техніка ліквідованого комунального підприємства. Очолить дільницю Олександр Федан. 

В Очеретуватому залишиться опорний пункт «Міськводоканалу», в усіх інших селах громади – залишаться спеціалісти-водопровідники.

На прохання депутатів директорка КП «Міськводоканал» Наталія Лісова назвала вартість питної води : у Токмаку – 22,50 грн без ПДВ за кубометр , по селах: найдешевша вода в Остриківці – 24 грн без ПДВ, у Новому – 27, 30 грн. для населення, 30 грн. без ПДВ – для бюджетників і 37,50 грн. – для юридичних осіб. У Покровському – 27 грн., Новопрокопівка – 28 грн. для населення, 30 грн. – для бюджетників.

Як повідомила Наталія Лісова, тепер вартість води і для жителів Токмака, і для сільських територій громади буде однакова для всіх. Як у Токмаку.

Людмила АРМАН,

Фото авторки