вівторок, 27 квітня 2021 р.

Дзвони Чорнобиля – чорного болю набат

 26 квітня, виповнилося 35 років   аварії на Чорнобильській атомній електростанції, що стала  болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням України та багатьох держав, які накрила чорнобильська радіоактивна хмара. Це день пам'яті про найбільшу екологічно-гуманітарну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, військовослужбовців, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

З повагою до жителів Запорізької області, які в 1986 році брали участь у ліквідації техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім та заступник голови Запорізької обласної ради Владислав Куценко поклали букети квітів до пам’ятника ліквідаторам. Серед учасників цього заходу були народний депутат  України Павло Мельник і токмачанин,   голова ГО «Токмацьке міськрайонне об`єднання ветеранів Чорнобиля», ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  Анатолій Третяк.


Фото із сайту Запорізької обласної ради



А в Токмаку  біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобилю «Живим, мертвим й ненародженим», що у Токмаку,  відбулося урочисте покладання квітів. Міський голова Ігор Котелевський, заступник міського голови Олександр Чуб, депутат Запорізької обласної ради Юлія Корнієнко, депутати міської ради Андрій Корнієнко, Світлана Тимошенко, Олександр Хомічук, представники трудових колективів міста, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, їх сім’ї та токмачани прийшли вшанувати та схилити голови перед тими, хто ризикуючи своїм життям та здоров'ям, виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.


Фото Світлани Уманської


Учасники заходу вшанували жертв Чорнобильської катастрофи  хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку, повідомив Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю.

Покладанням квітів і хвилиною мовчання жертврії  Чорнобильській АЕС   також вшанував народний депутат України Павло Мельник.