пʼятниця, 30 квітня 2021 р.

Настрій – тільки перемагати. Токмацькі шахісти кращі серед сильних

 У Запорізькій області вперше під патронатом Президента обласної федерації шахів Геннадія Фукса проходить  турнір Відкритої Ліги Запорізької області з онлайн шахів для юнаків та дівчат. 

У змаганнях беруть участь понад 150 юних шахістів, які  представляють  14 команд не тільки із Запорізької області, а й з усієї України.

– Карантин і локдаун не повинні стати перешкодою для спорту. Тому Запорізька обласна федерація шахів ухвалила рішення про проведення змагань в онлайн режимі. Ми повинні адаптуватися до труднощів, які виникли через карантин, і зберегти спорт, азарт, задоволення і користь від змагань для наших юних шахістів. Перший тур змагань довів, що запит на такі турніри великий, тому ми будемо продовжувати роботу у цьому напрямку, – зазначив Президент запорізької обласної федерації шахів Геннадій Фукс.

Перший етап змагань відбувся17 квітня. В ньому здобула перемогу команда з Чернігова. Друге місце посіла команда з Токмака, а третє – юні шахісти з Мелітополя.

Другий  етап змагань Відкритої Ліги Запорізької області з онлайн шахів для юнаків та дівчат відбувся 24 квітня. І команда з Токмака знову стала кращою.

У складі токмацької команди грають: Берлізов Владислав, Берлізов Станіслав, Завтура Кирило, Маляр Данил, Мікша Назар, Мінько Артур, Максименко Єгор, Фененко Іван, Яковенко Максим і Христовой Дмитро.

Сьогодні до шахового клубу завітав депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков. Він привітав тренера Олексія Дружинця і його вихованців з перемогою. 




І  вручив від Геннадія Фукса  кубок, а від себе -  солодощі аби посилити інтелектуальний потенціал команди.

Михайло Арман,

Фото автора