неділя, 16 травня 2021 р.

Кулінарний брейн-ринг у Виноградненському НВК

 Учні Виноградненського НВК беруть участь у ФудЧелендж «НаціональніКухні» HealthySchools, в рамкая якого у навчально-виховному комплексі відбувся брейн-ринг «Кухні народів світу».

Цей захід  був присвячений стравам грузинської кухні.

Грузинська кухня підвищує настрій, покращує обмін речовин і акумулює внутрішні резерви організму. Вона - одна з найяскравіших і насичених кухонь світу. Тож під час брейн-рингу учні вели дискусії про  користь і шкоду страв грузинської кухні.

Учасники брейн-рингу  поділились на 2 команди – «Котлети» та «Галушки». Кожній команді випала можливість вгадати страви за допомогою ребусів, загадок, шифрів, підказок. Потім розібрати склад кожної зі страв і винести вердикт- так чи ні кулінарному шедевру!




По назвах страв Хачапурі з сиром, шашлик, харчо, аджика учні  здогадались, що тема брейн-рингу  «Грузинська кухня»  і отримали козинаки  - насіння з медом - смачний грузинський десерт.