пʼятниця, 18 червня 2021 р.

Неформальна освіта. Медіаграмотність. Кібербулінг - те, чого у школах не вчать

 Медіаграмотність - це необхідна навичка для сучасного суспільства. Уміння перевіряти інформацію, «споживати» знання грамотно та безпечно – це те, чого в школах, на жаль, не вчать. Тож для цього виконавчий комітет Токмацької міської ради спільно із громадськими організаціями Платформа Суспільної Взаємодії та Локатор Медіа проводять тренінги неформальної освіти на теми «Медіаграмотність» та «Кібер-булінг». 






- Заходи проходять на базі Центральної міської бібліотеки абсолютно безкоштовно. 

Під час тренінгу також відбувається перегляд та обговорення документального фільму «Булер». Його ми маємо змогу дивитися завдяки тому, що на базі МТБ - Молодіжне Токмацьке Телебачення створено «Кіноклуб – Токмака». Цільовою аудиторією тренінгів наразі є представники та представниці Молодіжної  ради Токмака та Молодіжного Токмацького телебачення, адже саме учасники цих організацій тісно пов’язані із роботою у соціальних мережах та мережі Інтернет, - розповіла радниця Токмацького міського голови Наталія Криворучко.

 За її словами, під час заходу молоддю були висловлені  дуже цікаві думки та тези, наприклад: «Булінг змінив свій вік, стать. Ніхто не булить з прив’язкою до зовнішності, лише з прив’язкою до особистості»; «Якщо тебе оточують ідіоти – біжи від них. Суспільство заради суспільства нікому не потрібне»; «В Україні боулінг за ознакою СОГІ не дуже розповсюджений, адже у нас церква відділена від держави, а тому ступінь прийняття таких питань - вище».

Заходи проекту з медіа просвіти «Моя сторінка – мої правила!» відбуваються у рамках «Кампанії з протидії булінгу та насиллю у шкільних колективах» – на підтримку реформи освіти» за сприяння та підтримки ГО «Докудейз». Цей проект став також переможцем другого етапу конкурсу, DOCU/ДІЄ Мережі DOCU/CLUB».