пʼятницю, 18 червня 2021 р.

«Діамант», відшліфований музикою

 Так викладачка Токмацької дитячої музичної школи Світлана Утєнкова сказала про свого учня,  юного  акордеоніста-віртуоза, випускника  Влада Грицуна, лауреата і володаря Гран-прі міжнародних і національних музичних конкурсів,  сольний концерт якого відбувся у міському  Будинку культури.

На початку концерту від імені міського голови Ігоря Котелевського та від себе особисто зірку, що зійшла на музичному небосхилі Токмака майже 9 років тому,  привітали  та вручили подарунки заступник міського голови Олександр Чуб, депутатка  Запорізької обласної ради Юлія Корнієнко та головна спеціалістка відділу культури виконавчого комітету міської ради Юлія Довженок.











 Подякою міського голови за багаторічну співпрацю,високий професіоналізм, за вагомий внесок в естетичне виховання творчої молоді, духовне збагачення підростаючого покоління, активну громадську та педагогічну діяльність була нагороджена викладачка Владислава Світлана Утєнкова. 




Адже саме вона 9 років тому розгледіла у маленького Владислава ( на той час вихованця дитячого садочка)  музичні здібності, усі ці роки разом з батьками розвивала і відшліфовувала талант свого учня, вела його до перемог у численних конкурсах.

Сьогодні, у свої 14 років  Владислав Грицун - переможець 88 конкурсів різних рівнів, володар 14 Гран-прі, володар Всеукраїнської премії «Диво дитина», фіналіст телешоу «Україна має талант. Діти 2», учасник телешоу «Круче всех», лауреат Міжнародного конкурсу в Кастельфідардо (Італія), лауреат Міжнародного конкурсу «Акко Преміум» (Білорусь), лауреат 2 премії «Трофеї світу».

Під час сольного концерту Світлана Утєнкова разом із глядачами гортали сторінки професійного зростання і сходження Владислава до музичного олімпу, та насолоджувались віртуозною грою Владислава на акордеоні.









На сольний концерт прийшли привітати Владислава ще одна поки що маленька зірочка Ксенія Кравченко та напарник і товариш Влада Іван Буркот, з яким у складі дуету хлопці стали переможцями багатьох конкурсів, у тому числі і міжнародних.







Прикрасив сольний концерт виступ квартету «Веселий акордеон», в якому Влад грає 7 років. Цей творчий колектив у складі Влад Грицун, Іван Буркот, Давид Пур і Світлана Утєнкова також є лауреатом численних конкурсів.

Ну а на «Біс!» Вдад зіграв мелодію італійського композитора, скрипача Вітторіо Монті «Чардаш».

Глядачі гарячими оплесками супроводжували виступ юного музиканта, який дивував віртуозною грою на акордеоні, дарував присутнім позитивний заряд енергії музикою, класною музикою. Також дякували батькові Віктору Миколайовичу та матері Ользі Степанівні за сина.




Влад Грицун закінчив 9 класів школи №2 і має намір поступати до музичного училища, щоб уже там продовжувати відточувати свою професійну майстерність і ще ближче наблизитися до здійснення своєї мрії стати знаменитим музикантом.

Тож колектив газети «Таврія» бажає Владу подальших успіхів, разом з токмачанами ми будемо чекати на приїзди юнака до рідного міста з новими сольними концертами.

Людмила Арман,

Михайло Арман, фото