вівторок, 8 червня 2021 р.

У Токмаку тривають роботи на аварійній ділянці каналізаційного колектора

 Після потужних злив, які пройшли в останні дні у м. Токмак, та під час яких випала аномально висока кількість дощових опадів, 31 травня, на ділянці самопливного каналізаційного колектору по вулиці  Центральна, від вулиці  Василя Вишиваного до вулиці  Карла Лібкнехта, було утворено значне непрохідне засмічення. Внаслідок чого відбулось підтоплення стічними водами підвального приміщення будівлі Управління соціального захисту населення, в якому розташоване приміщення архіву.

В ході аварійно-відновлювальних робіт, які проводились 31 травня,  силами бригади слюсарів аварійно-відновлюваних робіт  КП «Міськводоканал», непрохідне засмічення усунути не вдалось. У зв’язку з цим  до аварійно-відновлювальних робіт була долучена спецтехніка (мулосос) ПП «Жарінов» (м. Запоріжжя). При подальшому проведенні ремонтних робіт, на вищезазначеній ділянці самопливного каналізаційного колектору, було вилучено значну кількість побутового сміття (фрагменти ганчір’я, одягу, засобів особистої гігієни та т.п.), та було виявлено ймовірне місце провалля нижнього шару дорожнього покриття,  яке утворилось в зв’язку із повним руйнуванням стінок залізобетонних каналізаційних труб, уражених газовою корозією ( труби були прокладені у 1968 році)..

З 31 травня й до сьогодні , бригадою слюсарів АВР КП «Міськводоканал» проводяться роботи з перекачування стічних вод в обхід частини ділянки самопливного каналізаційного колектору, де утворилось значне непрохідне засмічення. 


Фото зі сторінки міського голови І.Котелевського у facebook



Але, зважаючи на те, що ця частина вищезазначеної ділянки самопливного каналізаційного колектору, довжиною близько 30 м., перебуває в аварійному стані через  руйнування стінок залізобетонних каналізаційних труб, вона потребує термінової заміни на нові каналізаційні труби з поліетилену. Найближчим часом, робітниками підприємства будуть виконані зазначені роботи.

Для запобігання ймовірного виникнення подібних аварійних ситуацій в майбутньому, що можуть призвести до провалля дорожнього покриття та пошкодження автотранспортних засобів, необхідна заміна всієї ділянки самопливного каналізаційного колектору по вул. Центральна, від заводської площі біля колишньої адміністративної будівлі «ЗіК» до перехрестя з кільцевим рухом біля магазину «АТБ», загальною довжиною 1120 м.

До завершення ремонтних робіт ділянка дороги по вулиці Центральна буде перекрита для руху автотранспорта.