неділя, 18 липня 2021 р.

Жнива-2021. У доброго господаря урожай вже у коморі

 Липень у Багатопрофільному центрі професійно-технічної освіти – це пора відпусток і жнив!

Примхи природи, затяжні літні дощі заважали працювати на полях навчального господарства  центру ПТО, вносили свої корективи у жнива.

І все ж у липні в ДНЗ «Багатопрофільний центр ПТО» розпочалося збирання зернових культур. Під пильним наглядом та контролем з участю та турботою за організацію збирання врожаю переймався керівник навчального закладу Сергій Шевченко.







Коли Сергій Шевченко  ( на знімку справа) розповідає про колег, які працюють у полі, то розумієш як він пишається ними. Це люди  -  віддані власній справі, які вирізняються серед інших важкою працею і втомою, пізніми засинаннями і ранніми підйомами, які  розуміють відповідальність за врожай,  готові збирати його попри важкі погодні умови.

Комбайнер Сергій Ситник разом з механіком Василем Пушкарьовим з усією відповідальністю зробили підготовку комбайна «ДОН -1500»  до збирання врожаю. Спочатку зібрали  озимий ячмінь, потім - озиму пшеницю, останнім - озимий горох. 





Підвіз зерна нового врожаю з поля до комори здійснювали  майстри виробничого навчання з практичного водіння Микола Набока та Сергій Куликов.

Зважування та облік надходження зернових з поля проводила комірник Євгенія Кривобокова, вивантажувати зерно з машин допомагали слюсар Руслан Богряшов та електромонтер Олександр Ісаєнко.






Всіх працівників під час гарячої пори жнив  частувала смачними стравами кухар їдальні Світлана Крисько.

За пожежну безпеку та охорону праці на період збирання врожаю відповідальною була майстер виробничого навчання Неля Ставицька, яка й надала цю інформацію та фото для публікації