Огірочки за рецептами, що ми сьогодні підібрали, такі смачні, дуже хрусткі, в міру кисленькі і гостренькі, чудова закуска до будь-якого столу.
Інгредієнти
1 скл. олії,
1 скл. оцту (9%),
1 скл. цукру, 1 скл. солі, 3 ст. ложки гірчиці в зернах, 2 головки часнику, перець чорний мелений на смак.
Спосіб приготування
Великі огірки розрізати уздовж на 4 частини, менші – на 2. Покласти їх у велику ємність, додати цукор, сіль, олію та решту вказаних інгредієнтів. Перемішати та залишити на 2 години, час від часу помішуючи.
Коли соку буде достатньо, розкласти огірки по підготовлених 1-літрових банках, рівномірно залити утвореним соком.
Стерилізувати 20 хвилин та закатати.
Мариновані огірки з кетчупом «Чилі»
Інгредієнти
2 літри води
4 склянки цукру
4 столові ложки солі
2 склянки 9% оцту
чорний перець горошком
лавровий лист
суцвіття кропу
Спосіб приготування
Огірки залити на 2-3 години холодною водою. Помити, відрізати кінчики.
На дно чистих 1-літрових банок покласти лавровий листок, 5-6 горошин перцю, 2 зубці часнику (кожен розрізати навпіл) та гілочку кропу.
Щільно заповнити кожну банку підготовленими огірочками.
З води, солі, цукру, оцту т кетчупу зварити маринад.
Готовий маринад залити в банки з огірками. Накрити кришками, поставити у ємність для стерилізації, налити холодної води.
Стерилізувати 1-літрові банки 7 хвилин. За цей час огірки мають змінити колір з яскраво-зеленого на бурий.
Дістати банки , закатати. Перевернути горлечком донизу, вкутати в щільну тканину до повного вистигання.
Огірки в томатній
заливці
Інгредієнти:
200 мл томатного соусу,
5 зубчиків часнику,
пучок петрушки,
1 пучок кропу,
200 гр цукру,
2 ст. л. солі,
200 мл оцету,
5 шт гвоздики,
15 горошин чорного перцю.
Спосіб приготування
Підготувати банки і кришки, вимити і простерилізувати. Приготувати розсіл: закип’ятити воду, додати цукор , томатний соус , сіль. Акуратно влити оцет і перемішати. Забрати з вогню. У стерилізовані банки нарізати огірки, петрушку і кріп, по зубчику часнику, гвоздику, перець горошком, (хто любить можна лавровий лист), залити розсолом.
Стерилізувати
Огірки кружечками
Інгредієнти
На 0,5-літрову
банку:
огірки,
5-6 морквин,
1-2 зубці
часнику,
1-2 гілочки
кропу,
2 ч. ложки цукру,
1 ч. ложка солі,
1 ст. ложка оцту
(9%),
1,5 ст. ложки
олії.
Спосіб приготування.
Підготувати банки: помити, простерилізувати або «вижарити» на сонці. Огірки
залити холодною водою, помити, обрізати хвостики. Моркву почистити і нарізати
кружечками. На дно підготовленої баночки покласти кілька гілочок кропу, 5-6
кружечків моркви, пару зубців часнику. Решту простору заповнити кружечками
огірків. У кожну банку (