вівторок, 20 липня 2021 р.

Екстремальний похід токмацьких туристів по Карпатах

 Протягом двох тижнів  керівниками гуртків Токмацького відділу туризму Євгеном Калініним  та Юлією Калініною був проведений пішохідний туристсько-спортивний похід І категорії складності протяжністю 134 км по Українських  Карпатах.

Похід видався непростим через складні погодні умови,  з першого дня на маршруті діти влітку зустріли усі види опадів  та пори року.

- Весь Чорногірський хребет ми були у дощі, граді, холодному штормовому вітрі та густому тумані-молоці з видимістю десь 30 метрів. Це все разом не дало нам можливість підкорити  гори Говерлу ( висота 2061 м) та Петрос ( 2020 м). Але це все рівно наш великий досвід.

Маршрут по ходу довелося змінити, але настрій дітей був бойовий. Всі готові були йти далі і «штурмувати» нові висоти, - розповіла керівник гуртка Юлія Калініна.









За пару днів під кінець маршруту юним туристам  посміхнулося сонечко. Туман часом розвіювався і весь Свідовецький хребет - як на долоні. Яка краса!

Під час походу усі його  учасники підвищили свій рівень загальної та спеціальної фізичної підготовленості, оволоділи та вдосконалили техніко-тактичні навички подолання схилів, спусків, траверсів та підйомів. Сформували здатність насолоджуватися, розуміти красу в її різноманітних проявах, але головним чином намагалися виховати здатність втілити її в реальних діях і вчинках.






Остання точка маршруту -  село Ясені. Потім потягом до Львова, звідти – на Токмак. Всі вже вдома, відпочивають. Діти діляться з батьками незабутніми враженнями від походу по Карпатах.  І мріють вирушити  на нові маршрути у новому навчальному році!