четвер, 26 серпня 2021 р.

На порозі новий навчальний рік. Що показала перевірка закладів освіти Токмацької громади

 На початку нового навчального року, у  серпні кожний заклад освіти повинен пройти перевірку, показати свою готовність до роботи у новому навчальному році. Тож  комісією у складі: заступника міського голови Олександра Чуба, начальника відділу освіти Світлани Черкасової, заступника начальника відділу освіти Надії Стольнікової, голови об’єднання профспілки працівників освіти ТМТГ Олени Дяченко, заступника начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Пологівського районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області, підполковника  служби цивільного захисту Антона Бойчука, завідувача ВП «Токмацький МВ ДУ «Запорізький ОЦКПХ МОЗ» Миколи Бажана та начальника Токмацького районного  ГУ Держпродспоживслужби Запорізької області Ігоря Левченка здійснено огляд закладів освіти з метою моніторингу стану підготовленості їх до нового    2021-2022 навчального року.

 Робочою групою було перевірено 23 заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Токмацької міської територіальної громади.   




Під час об’їзду особлива увага членів комісії приділялась питанням облаштування початкових класів відповідно до вимог «Нової української школи», харчоблоків, проведення ремонтних робіт навчальних кабінетів, спортивних залів, роздягалень, тощо. 





Комісія звернула увагу на  облаштування територій та виконання заходів з протипожежної безпеки. У всіх закладах освіти проведено якісні поточні ремонти, частково або повністю облаштовано класні кімнати, пофарбовано вікна, підлогу, двері, господарські приміщення та будівлі. У належному стані спортивні майданчики та стадіони. Проводиться робота щодо підготовки до опалювального сезону.

Грубих порушень під час об’їзду не виявлено. Відмічено сумлінну роботу керівників, педагогічних колективів та працівників шкіл. Особлива увага була приділена належній організації санітарно–протиепідеміологічного забезпечення освітнього процесу у новому навчальному році, створенню безпечних та комфортних умов для перебування дітей у закладах освіти.

          Комісія  відзначила, що усі заклади освіти  належно підготувались до нового 2021/2022 навчального року.  Керівникам закладів вдалося виконати значний обсяг робіт та створити комфортні умови для навчання дітей.

Комісія прийшла до висновку, що в цілому заклади освіти готові прийняти дітей на навчання.

Робоча група висловлює вдячність всім працівникам закладів освіти та батькам за активну участь у підготовці закладів до роботи у 2021- 2022 навчальному році.