вівторок, 17 серпня 2021 р.

Токмак стає містом креативних індустрій

 17 серпня, у Токмаку  на будівлі по вулиці Володимирська,19 відбулося відкриття креативного муралу – першого у нашому місті.

На урочистому заході менеджерка проєктів ГО «Інтерньюз -Україна» Олександра Панова висловила вдячність  і міській владі, і токмачанам, які  активно  підтримали ідею створення у нашому місті муралу. Адже саме завдяки підсумкам   голосування  Токмак був відібраний для участі у міжнародному проєкті ARTIFAKE.





Завдяки  проєкту ARTIFAKE, який ГО «Інтерньюз -Україна» впроваджує у партнерстві із Асоціацією аудіовізуальних репортерів (Вірменія) та Фундацією «Art Transparent» (Польща) за фінансової підтримки програми ЄС «Креативна Європа», Міжнародний фонд «Відродження», Фонду Конрада Аденауера, Український культурний фонд, Посольства Королівства Нідерландів та Міністерства культури, національної спадщини і спорту Польщі, у Токмаку на стіні гуртожитку по вулиці Володимирська, 19  у серпні арт-стріт художник Максим Кільдеров створив концептуальний мурал, присвячений боротьбі з фейками та маніпуляціями з нашим розумом.

Малюнок на стіні будинку  складається із гучних заголовків з телебачення та преси. Вони різного кольору: сині –  достовірні повідомлення, жовті – дезінформація і фейки.

Заступник міського голови Олександр Чуб вручив подяку міського голови Ігоря Котелевського арт-стріт художнику Максиму  Кільдерову.




Креативний мурал, на тлі якого першими сфотографувалися представники та представниці Молодіжної ради Токмака, став перший у нашому місті. Як зазначила радниця міського голови Наталія Криворучко, мурал   створено   за рахунок гранту, без витрат з міського бюджету, він призначений у першу чергу для тих, хто займається фейкометанням у соцмережах.




Учасники церемонії відкриття першого у нашому місті муралу отримали на згадку стильні сумки від проєкту ARTIFAKE, мистецтво - дієва відсіч дезінформації.

Михайло АРМАН,

фото автора