четвер, 16 вересня 2021 р.

По 134 гривні з носа. Токмачанам пропонують скинутися на ремонт труби центрального водоводу

 Звечора і сьогодні, 16 вересня у місті, вірніше двох мікрорайонах «Центральний» і «Калиновий» не було води.

Це сталося через  порив труби   на проблемній ділянці головного водогону системи централізованого водопостачання міста по вул. Гоголя. Тієї самої, де вже був порив у липні. 500-міліметрова чугунна труба вже давно відпрацювала своє, вона стара і гнила.


Фото ілюстративне з вільного доступу інтернету


- Ремонтувати марно, трубу треба тільки міняти, для цього потрібно 4 мільйони гривень. Своїми силами Міськводоканал не справиться, потрібна допомога міського та обласного бюджетів, - пояснив громадський активіст, член виконкому Токмацької міської ради Євген Глазьєв.

Його колега по ПП «За Майбутнє», депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков розповів, що фракція Запоріжжя За майбутнє відстоює виділення фінансування на заміну проблемної труби у Токмаку. Сесія обласної ради у жовтні.

Але поки гроші виділять, закуплять необхідні матеріали, визначать виконавця робіт – скоріше за все це буде Управління кап будівництва Запорізької облдержадміністрації – пройде чимало часу.

- З досвіду минулих скликань, якщо гроші виділяє обласний бюджет, то вони і будуть шукати підрядників. Про міськводоканал  не буде й мови. Але по тому ж досвіду, «сторонні» не означає краще. І терміни порушуються, і якість «шкутильгає», і «натиснути» не можемо. Якщо заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства  Олександр Баглай, директорка КП «Міськводоканал» Наталія Лісова або ще хтось із наших просять щось  виправити або прискорити, їх просто посилають, - розповів депутат Токмацької міської ради 3, 4,5,6-го скликань Ігор Мащенко.

Як альтернативу тяганині з виділенням та освоєнням бюджетних коштів на заміну водопровідної труби центрального водогону нашого міста , токмачанин  Володимир Вишневецький запропонував необхідні 4 мільйони гривень розділити на 30 000 жителів Токмака ( цифру населення він брав з Вікіпедії).

- Виходить абсолютно не захмарна цифра по 134 грн. з носа, - написав  В.Вишневецький.

- Щось несправедливо по 134 гривні з носа, носи у всіх різні: в одних « у шоколаді», в інших у дерьмі, у когось вдома басейни, а хтось у мисці миється , -  відреагував на пропозицію свого земляка Віталій Кіріченко.

 Людмила АРМАН