пʼятниця, 26 червня 2020 р.

Село Нове: і люди живуть, і пани панують


Голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін побував з робочим візитом у Токмацькому районі і відвідав село Нове.

Історія цього населеного пункту сягає у 1932 рік, коли біля центральної садиби радгоспу «Великотокмацький» виникло село Зерносовхоз. У 1958 році воно дістало назву Нове. І потужно розвивалося за рахунок радгоспу, що був одним з кращих не тільки в районі, сюди приїжджали й закордонні делегації. Іноземцям показували і сам радгосп «Великотокмацький», і село з його будинком культури, торговим комплексом, школою і дитсадком, амбулаторією, поштою, вулиці з добротними будинками і асфальтованими дорогами.
Вся ця інфраструктура збереглася у Новому і зараз. А саме село є центром Новенської сільради, куди входять населені пункти  Мирне, Пшеничне, Харькове, Чистопілля і вже не існуюче Рівне.
На території сільської ради, біля села Нове розташовані кизиловий сад, найбільший в Європі, і  сонячна електростанція потужністю 10 МВ. За їх допомоги ( податків) Нове тримається на плаву.
Новенський сільський голова Анатолій Субоцький на правах господаря території гостинно зустрів голову облдержадміністрації Віталія Боговіна, керуючу справами апарату ОДА Зінаїду Бойко, голову райдержадміністрації Олену Шевченко і її заступницю Олену Шпак, голову Токмацької районної ради Василя Мафтуляка. Гості побували у Новенській школі, де побачили як навчальний заклад готується до нового навчального року.  

А в дитсадку «Теремок», що з 1 липня відновить свою роботу після карантину, пройшлися по затишних групах, побували у харчоблоці і міні – котельні.




А вже на виході змогли доторкнулися до Дерева бажань, що «росте» у сільському дитсадку,  та загадати своє бажання…
Людмила АРМАН,
фото авторки