субота, 11 вересня 2021 р.

Зарядка-руханка у парку: весело та з користю для здоров`я

 З нагоди Дня фізкультури і спорту, у Токмаку  у міському парку на оновленому спортивному майданчику,  передбаченому  соціальним проєктом  Президента України Володимира Зеленського «Активні парки – локації здорової України»,  відбулася зарядка-руханка.




Під час її урочистої частини усіх присутніх зі святом фізкультури і спорту привітав голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський. Він висловив задоволення, що на Токмаччині в рамках проєкту  Програми Президента «Здорова Україна» з`явилася сучасна локація «Активні парки - локації здорової України». Тепер тут за допомогою смартфону і сканування qr-коду на інформаційній дошці токмачани можуть  вибрати будь-яку зірку спорту чи культури і разом з нею  виконувати рухливі  вправи для підвищення своєї оздоровчої активності.

Артур Крупський привітав усіх любителів фізкультури і спорту зі святом, побажав токмачанам міцного здоров`я, підростаючому поколінню - успіхів у навчанні та заняттях спортом.




- Виконком,  Токмацька міська рада на чолі з міським головою Ігорем Котелевським приділяють значну увагу розвитку фізкультури і спорту на Токмаччині, організовують різноманітні спортивні турніри та змагання. І сьогоднішня зарядка-руханка є ще одним підтвердженням цього, - зазначив у своєму виступі заступник міського голови Олександр Чуб, бажаючи присутнім усього найкращого.

Урочиту зарядку-руханку  провела багаторазова чемпіонка України, Європи та світу з боротьби на руках, Заслужений майстер спорту Наталія Стрельцова.






Разом з дітьми, учнями шкіл нашого міста, Багатопрофільного центру ПТО до участі у зарядці-руханці долучилися голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський, заступник Токмацького міського голови Олександр Чуб, начальник відділу молоді та спорту Токмацької міської ради Валерій Шаповал, чемпіонка світу серед студенток і жінок з гирьового спорту Євгенія Шендрик, багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з гирьового спорту, Заслужений тренер України Геннадій Петренко, представниці НП «Жінки за Мир»  та любителі спорту.





Аби учасники заходу не втрачали інтересу і не нудьгували, тренерка включила у зарядку-руханку елементи дихальної гімнастики  та  рухової терапії, різноманітні гімнастичні вправи,  танцювальні вправи та елементи аеробіки і фітнесу.

І це було  дуже весело, а головне - з користю для здоров'я.








Людмила АРМАН,

Михайло АРМАН,

Фото авторські