Літо на осінь повернуло, а все ще доступні свіжі стиглі ароматні помідори з грядки. Зараз є багато різних сортів помідорів: червоні, рожеві, жовті, помідори сливка, виноградні помідори, помідори чері та багато інших.
Ми зробили добірку смачних страв, які можна приготувати з помідорами.
Помідори фаршировані сиром і часником
Інгредієнти:
помідори — 8 штук
сир твердий — 200 гр
часник — 2 зубчики
кріп — 2-3 гілочки
сметана або майонез — 4-5 ложок
Спосіб приготування:
Сир натерти на середній тертці. Часник подрібнити через часникодавку. Кріп подрібнити.
З помідорів зрізати «кришечку» з боку плодоніжки, або ж зробити фігурні розрізи у вигляді зубців. Вибрати з них насіння і перегородки.
Змішати сир, часник, майонез або сметану. Начинити помідори отриманою сумішшю. Викласти на плоску тарілку, покриту листами салату. За бажанням зверху посипати подрібненим кропом.
Інгредієнти:
філе риби -
помідори -
ріпчаста цибуля -
часник - 3 зубчики
петрушка - півпучка
сметана (20%) -
пшеничне борошно - 1 ч.ложка (з гіркою)
напівтвердий сир -
олія - 1 ст.ложка (при потребі)
сіль - за смаком
Спосіб
приготування:
Якщо філе заморожене, – його слід повністю розморозити і обсушити паперовим рушником. Філе розрізати на довільні шматки і викласти одним шаром у форму для запікання. Зверху рівномірно розподілити вичавлений часник і щедро посолити. Якщо використовується нежирна риба, то її можна полити олією (1 ст.л.).
Ріпчасту цибулю дрібно порізати кубиками.Зелень петрушки подрібнити ножем.
Помідори нарізати кружальцями товщиною 7-
Рибу вийняти з духовки, зверху рівномірно полити сметаною. Посипати тертим
сиром. Форму з рибою знову помістити
в духовку ще на 15 хв.
Риба запечена з помідорами готова.
помідори
сливки -
сухарі - 0,25 склянки
сир пармезан тертий - 0,25 склянки
цибуля ріпчаста -1 шт.
часник - 1 зубок
оливкова олія - 4 ч. ложки
цукор - 1/8 ч. ложки
чебрець сушений - 1/8 ч. ложки
сіль
перець чорний мелений
Спосіб
приготування:
Помідори очистити від шкірки і нарізати кружальцями. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Часник подрібнити. Розігріти духовку до 210 градусів. Змішати в мисці помідори, 0,5 ч. ложки солі і цукор, відкласти на 30 хвилин.
Змішати сухарі, пармезан, 2 ч. ложки олії, 1/8 ч. ложки солі і дрібку перцю. Розігріти олію, що залишилася на пательні на середньому вогні. Викласти цибулю, готувати її до м'якості, приблизно 5 хвилин. Додати часник і чебрець, прогрівати 30 секунд.
Розподілити суміш цибулі на дні форми для запікання. Перекласти помідори на сито, аби витекла зайва рідина. Викласти помідори рівним шаром у форму, посипати дрібкою перцю.
Поставити форму з помідорами в духовку на решітку трохи нижче середини духовки, запікати 15 хвилин, до м'якості. Посипати помідори сухарями з сиром, переставити запікати на рівень трохи вище середини духовки на 10 хвилин.
помідори –
петрушка – 5 гілочок
кріп – 5 гілочок
яйце – 1 шт.
борошно –
сода –
цукор –
сіль –
чорний мелений перець –
олія – 40 мл
Спосіб приготування:
Помідори очистити від шкірки та подрібнити у однорідну масу. Додати до неї яйце, сіль, чорний мелений перець, подрібнену петрушку та кріп, а також окремо змішане із цукром борошно. Перемішати.
Потім присипати тісто дрібкою соди, перемішати та залишити на 15 хвилин. Обсмажувати оладки на розжареній пательні по дві хвилини з кожного боку.
Інгредієнти:
помідори -
вода -
сіль -
цукор
оцет - 450 мл
перець духмяний -
27 горошин
чорний перець
горошок - 45-63 шт.
лавровий лист - 18
шт.
часник - 18
зубчиків
Спосіб
приготування:
На дно кожної банки покласти 3 горошини запашного перцю і 5-7 горошин чорного перцю, 2 лаврові листи та 2 зубчики часнику. Наповнити літрові банки помитими помідорами.
У каструлю з водою додати цукор, сіль і оцет. Добре перемішати і, поставивши посудину на вогонь, довести до кипіння. Залити банки з помідорами маринадом.
Накривши банки кришками, поставити їх в каструлю з гарячою водою. Банки опустити поступово, щоб вони не лопнули. Якщо дно вашої каструлі не товсте, його необхідно застелити рушником. Довести воду в каструлі до кипіння і стерилізувати банки 10 хвилин.
Витягнувши банки з каструлі, закрутити їх ключем.
Перевернути догори дном і, накривши рушником або ковдрою, залишити до повного охолодження.