неділя, 24 жовтня 2021 р.

Домашня випічка з гарбуза

Страви з гарбуза  поживні та смачні, можуть бути як випічкою, десертом, так і основною стравою, вони  не можуть не припасти до душі, варто лише раз приготувати гарбуз. Сьогодні  ми пприготували для вас добірку рецептів домашньої випічки з гарбуза. Впевнені   ви, без сумніву,  забезпечите собі і своїм близьким чудовий сніданок, обід чи вечерю, а також прекрасний настрій без особливих зусиль.

 Гарбузовий хліб з цибулею

Інгредієнти


250 г гарбуза

50-60 г дріжджів

350-400 г борошна

2 зубці часнику

7 горіхів

8 ст. ложок олії

1 ст. ложка цукру

100 г манної крупи

2 цибулини

Спосіб приготування

Гарбуз відварити в 1 скл. води і пом’яти разом з юшкою товкачиком.

До борошна додати дріжджі, розтерті з цукром, гарбузове пюре, манку і сіль, насамкінець 3 ст. ложки олії. Залишити на 1 год в холодильнику під плівкою. Олію нагріти на сковорідці, додати часник і просмажити до золотого кольору, після цього часник дістати, і засмажити на цій олії порізану цибулю, до якої наприкінці додати прованські трави.

Горіхи почистити і подрібнити. Дістати тісто з холодильника і вмісити в нього цибулю і горіхи. Дати підійти тісту в теплому місці під рушником. Тісто має збільшитися вдвічі.

Форму змастити олією і посипати сухим маком, викласти тісто і дати йому підійти. Пекти 45-55 хв.

 Гарбузово-сирна запіканка

Інгредієнти для запіканки


1 кг гарбуза

500 г сиру кисломолочного

4 яйця

2 склянки молока

1/2 склянки цукру (можна більше)

3/4 склянки манки

3 ст. ложки вершкового масла

сіль

ванілін, родзинки.

 Спосіб приготування

Влити в каструлю молоко, довести до кипіння, тонкою цівкою всипати манну крупу. Готувати, помішуючи, 3 хв. Гарбуз очистити, м’якоть нарізати невеликими шматочками і підсмажити на вершковому маслі, акуратно перемішуючи, хвилин 7. Дати захолонути.Додати манну кашу, сир, яйця, цукор, сіль, ваніль, родзинки, перемішати.Розігріти духовку до 180 ° С. Підготовлену масу викласти у змащену маслом форму, поверхню розрівняти і змастити яйцем. Поставити в духовку і запікати 30 хв.Подавати зі сметаною або розтопленим шоколадом.

Пиріг «Гарбузовий манник»
Інгредієнти

гарбуз (тертий на дрібній тертці) - 2 склянки,

кефір - 250 мл,
цукор - 1,5 склянки,
манна крупа - 1,5 склянки,
розпушувач тіста - 1,5 ч. ложки,
лимон - 1 шт.,
вода - 0,5 склянки,
кокосова стружка - 40 г.
Спосіб приготування
Гарбуз натріть на дрібній тертці і змішайте з 0,5 склянки цукру, манкою, розпушувачем, кефіром і лимонною цедрою. Швидко перемішайте.
Викладіть тісто у форму, змащену олією. Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою.
Приготуйте сироп. Змішайте воду, 1 склянка цукру і лимонний сік, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини, остудіть. Готовий пиріг залийте гарячим сиропом і посипте кокосовою стружкою.

Гарбузовий пиріг


Інгредієнти

6 ст ложок вершкового масла

1,5 склянки цукру

3 яйця

1 склянка гарбузового пюре

250 г сиру молочнокислого

2 склянки борошна

1 чайна ложка соди

1/2 чайних ложки розпушувача для тіста

цукрова пудра

мелена кориця

тертий мускатний горіх за смаком.

 Спосіб приготування

Гарбуз почистити, запекти у духовці, потім  розім’яти виделкою до пюреподібного стану.

В окремій мисці вершкове масло розтопити та охолодити, додати склянку цукру, збити до утворення однорідної маси. Додати 2 яйця і готове гарбузове пюре. Все добре перемішати. Окремо добре просіяти борошно, додати до нього корицю, чайну ложку соди, мускатний горіх і пів чайної ложки розпушувача для тіста. Отриману суміш з’єднати з яєчно-гарбузовою масою і добре перемішати. Форму з високими бортиками змастити маслом, присипати борошном. Готове тісто вилити до неї. 250 г свіжого сиру розім’яти і перетерти, додати до нього 1 яйце, півсклянки цукру та перемішати.

Столовою ложкою викладати сирну масу на поверхню тіста окремими «острівцями» таким чином, щоб вони не з’єднувалися один із одним і були на деякій відстані. Потім за допомогою ножа або зубочистки зробити візерунки. Випікати в попередньо розігрітій до 170° духовці до готовності.

Коли гарбузовий пиріг з сиром буде готовий, вийняти його з духовки і дати повністю охолонути у формі. Охолоджений готовий пиріг вийняти з форми, порізати на порційні шматочки, притрусити цукровою пудрою.

Запечений в духовці гарбуз з медом

Інгредієнти:

Гарбуз- 1 кг
мед- 100 гр
горіхи – 100 гр
прованські трави - за смаком.
Спосіб приготування:
Наріжте гарбуз скибочками разом зі шкіркою, викладіть на деко і запікайте в духовці при температурі 200 ° С до м'якості. Не знімаючи скибочки  з дека, змастіть їх з одного боку медом і прованськими травами і поставте в духовку ще на 5 хвилин до утворення золотистого кольору. Вийміть готові гарбузові скибочки, знову змастіть медом і посипте горіхами.