середа, 29 грудня 2021 р.

Салати до новорічного столу 2022

  Пропонуємо вам добірку новорічних салатів, які, впевнені допоможуть вам організувати святкове застілля не схоже на інше, побалувати близьких і гостей смачненьким та  здивувати.

 

 Салат «Новорічні  свічки»


Інгредієнти: 
картопля відварна - 3-4 шт.; 
морква відварна – 3 шт.; 
яйце - 7 шт.; 
сардина або скумбрія консерва в олії  – 250 г
цибуля ріпчаста – 1 шт.; 
майонез; 
кріп; 
масло вершкове – 50 г

Спосіб приготування:

Для приготування салату, необхідно: відварити картоплю і моркву, зварити яйця, консервовану сардину або скумбрію  розім'яти виделкою, видаляючи кістки, цибуля (дрібно порізати, обдати окропом).

На тарілці малюємо контур салату. Натираємо картоплю на тертці, викладаємо на тарілці перший шар салату і робимо сіточкуа з майонезу. Другий шар -  розім'ята риба, ріпчаста цибуля.І знову сіточка з майонезу. Підморожене вершкове масло натерти на тертці.

Наступний шар - яєчний білок, натертий на крупній тертці. Далі шар   моркви натертої на крупній тертці. І сіточка з майонезу. Жовток натерти на дрібній тертці, і присипати салат. На готовий салат, Викладаємо білок. Моркву для прикраси натираємо на дрібній тертці. Викладаємо свічки і бант.Прикрашаємо кропом. Встромляємо гілочки під кутом.

 Новорічний салат «Снігур»

Інгредієнти


яйця варені- 3 шт.

докторська ковбаса - 150 г

твердий сир - 100 г.

консервований болгарський перець - 100 г.

маслини -  100 г.

сіль, перець, майонез  

помідор або червоний солодкий перець для оздоблення. - 100 г.

Спосіб приготування

Картоплю та сир натерти на крупній тертці, ковбасу та консервований перець порізати. Відокремити білки від жовтків, окремо натерти.

Викладати салат у вигляді пташки на блюдо шарами у такій послідовності: картопля, перець, ковбаса, жовтки, сир, білки. Кожен шар змазувати майонезом та за бажанням солити-перчити.

Маслини розрізати навпіл, викласти ними хвіст, крило та голову снігура. З порізаного помідора або солодкого червоного перцю зробити грудку снігура.

 

 Салат «З новим роком!»

Інгредієнти


варений язик -300 г

листя салату

зерна гранату

апельсин -1 шт.

гриби -200 г

болгарський перець -1 шт.

скибка хлібу.

Для заправки:

винний оцет -1 ст. ложка

соєвий соус -1 ст. ложка

оливкова олія -1-2 ст. ложки.

Спосіб приготування

 Гриби посмажити. Листя салату порвати, язик порізати, горіхи подрібнити, болгарський перець порізати, апельсин почистити, розібрати на дольки зняти плівки і порізати кубиками.
 Змішати усі інгредієнти для заправки, полити салат, перемішати.
 Викласти на блюдо, насипаючи салат гіркою – це буде ялинка. Зверху посипати зернятками гранату. Скибку хліба підсмажити в тостері чи духовці, формочкою вирізати з неї зірочку та прилаштувати зверху на салат.

 Новорічний салат « Тік-так»


Інгредієнти:

відварене куряче м’ясо – 450 г

чорнослив – 220 г;

сир, горіхи волоські

 майонез – 150 г;

яйця відварені – 7-8 шт.;

сіль за смаком

солодкий перець – 1 шт

Спосіб приготування

 Філе курки і чорнослив порізати соломкою.  Сир перетерти, горіхи подрібнити. З варених яєць окремо розділити білки і жовтки, потерти на тертці.

У тарілку  покласти  шарами курятину, жовтки, чорнослив, сир, горіхи, присмачуючи кожен шар майонезом.

Останній шар посипати білками, це буде  циферблат. Із вареної моркви нарізати 12 кружалець, на кожен з них нанести майонезом цифри від 1 до 12, викласти на циферблат. Вирізати з моркви дві  стрілки. Виставити їх в положення 11.55.