середа, 29 грудня 2021 р.

Бюджетний новорічний стіл

 Новорічне свято стрімко наближається, і  господині, навіть ті, які не мають змоги уставити стіл дорогими стравами,  стали замислюватися про святкове меню. «Як накрити стіл дешево, але не сердито?» - запитують нас токмачанки. Пропонуємо варіанти смачного і бюджетного новорічного столу 2022.

Впевнені  смачний салат, запечені курячі стегенця, печінковий торт  та десерт, які, незважаючи на недорогу вартість, точно порадують відмінним смаком і вас, і ваших гостей.

 

Салат «Рукавичка Діда Мороза»

Інгредієнти: 


сардина в маслі – 1 баночка

картопля – 2 шт

морква - 2 шт

яйця - 5 шт

зелена цибуля;

майонез

Спосіб приготування:

Сардину  дістаємо з баночки, прибираємо всі кісточки і розминаємо виделкою.

Зелену цибулю дрібно шаткуємо. Подрібнюємо на крупній тертці варену картоплю.

Моркву натираємо за допомогою дрібної терки.

Від двох варених яєць відокремлюємо білки (відкладаємо в сторону, будемо використовувати їх для прикраси). Решту яєць разом з жовтками пропускаємо через тертку.

На широке блюдо викладаємо картоплю, надаємо форму рукавиці, трохи підсолюємо і зверху покриваємо майонезом. Поверх картоплі розкладаємо сардину, яку посипаємо зеленою цибулею, а зверху робимо сіточку з майонезу.

Потім шар варених яєць і майонез. Після салат повністю покриваємо тертою морквою, робимо манжету рукавички з тертих білків.

Прикрашаємо рукавичку сніжинками, які можна намалювати майонезом або вирізати з яєчного білка або сиру.

 

Курячі стегенця, запечені з грибами і яблуками.


Інгредієнти

курячі стегенця - 2 шт.

гриби шампіньйони -  300 гр.

яблуко – 2 шт

цибуля ріпчаста – 3 шт

олія

перець, сіль за смаком

Спосіб  приготування

Гриби  промиваємо,  нарізаємо смужками.

Курячі стегенця промиваємо і викладаємо на добре розігріту сковороду,  солимо, перчимо, підсмажуємо 5 хвилин.

Перевертаємо, посипаємо сіллю і перцем іншу сторону. Підсмажені стегенця прибираємо зі сковороди. В олію  після курки викладаємо підготовлені гриби, солимо і смажимо, поки рідина не випарується.

Очищені яблука від шкірки і насіння, нарізаємо скибочками.

Очищену цибулю нарізаємо півкільцями і розподіляємо на змащеному олією деку.

На цибулю викладаємо  рівномірно розподілені  скибочки яблук і скроплюємо олією.

На шар  яблук викладаємо обсмажені стегенця і поруч розподіляємо гриби. Акуратно вливаємо по всій поверхні дека півсклянки води. Відправляємо стегенця з яблуками і грибами в духовку при 190 градусах на 45 хвилин.

Готові ароматні стегенця подаємо на подушці з грибів, яблук і цибулі   з улюбленим гарніром.

 

Печінковий торт «Новий рік»

Інгредієнти:


печінка куряча - 800 г

борошно - 200 г

яйця - 3 шт

морква – 2 шт

цибуля - 2 шт

майонез - 300 г

соняшникова олія – 3 ст. ложки

сіль і петрушка – за смаком.

 Спосіб приготування:

Печінку промити, видалити з неї плівочки, тоді - подрібнити у блендері або перекрутити на м’ясорубці.  Додати 3 яйця, борошно, олію і сіль, добре перемішати.

Розігріваємо сковороду, змастивши її олією (це варто зробити тільки для першого коржа, інші відокремлюватимуться завдяки олії всередині тіста). На вже розігріту сковороду виливаємо невелику порцію тіста, надаємо йому форму млинця, випікаємо до готовності.

Повторюємо процес , доки не закінчиться тісто.

Моркву почистити, натерти на тертці, цибулю розрізати навпіл і порізати кільцями, все підсолити та обсмажити в олії протягом 5-7 хв - до золотистого кольору.

Підсмажені коржі по черзі змащувати майонезом і вкривати шаром цибулі з морквою, накриваючи наступним.

Торт зверху прикрашаємо  вареними і натертими на тертці білками ( 2 шт).  З вареної моркви невеликого діаметру нарізаємо 12 кружечків, викладаємо їх на торт у вигляді циферблату. На кожному кружечку майонезом наносимо цифри. З моркви вирізаємо дві стрілки годинника, викладаємо їх на торт у положення за п’ять хвилин дванадцята.

 

Десерт «Помаранчевий настрій»


Інгредієнти

морозиво — 100 г

ківі — 1 шт

 мандарин — 2 шт

 банан — 1 шт

яблуко — 1 шт

 йогурт — 200 мл.
Спосіб приготування

 Банан очищаємо, нарізаємо кружечками. З мандарина знімаємо шкірку, поділяємо його на часточки. З яблука видаляємо серцевину, нарізаємо кубиками. Ківі очищаємо, подрібнюємо. На дно креманок або порційних вазочок виливаємо йогурт, потім кладемо фрукти. Спочатку яблука, потім банани, ківі, мандарини.  Чайною ложкою з морозива робимо кульки і викладаємо зверху на фрукти.

Десерт  виходить яскравим, смачним  та  оригінальним. Це саме те, що потрібно для святкового столу.