середа, 29 грудня 2021 р.

Випічка - окраса новорічного столу

  Сьогодні ми пропонуємо вам рецепти смаколиків і тортів без випікання. Процес їх приготування простий, інгредієнти доступні, а  результат перевершить усі ваші сподівання.



Торт «Мозаїка»


Інгредієнти:

3 пакетики желе різних кольорів,

500 гр сметани,

300 гр фруктів,

100 гр цукру,

100 гр крекерів,

50 мл води,

10 гр желатину,

ванільний цукор.

Спосіб приготування

 Воду довести до кипіння і залити желатин. В окремих ємкостях желе (  полуничне, апельсинове чи лимонне, ківі ) приготувати як вказано на упаковці і поставити в холодильник. Подрібнити печиво, фрукти ( ківі, банан, яблуко, мандаринки або апельсини ) почистити  і порізати шматочками. Для торта підійдуть як свіжі так і консервовані фрукти. Сметану збити з цукром, додати желатин, ванільний цукор, фрукти і печиво, перемішати. Кольорове желе дістати з холодильника, нарізати кубиками і додати в сметанкову масу, перемішати і вилити в формочку, поставити в холодильник на годину. Щоб легше дістати торт, формочку потримати 2-3 сек в гарячій воді, а потім перевернути на тарілку.

 

 Апельсиновий торт

Інгредієнти:


 3 апельсини,

1 пакетик апельсинового желе,

600 гр сметани,

250 гр печива,

130 гр цукру,

20 гр желатину,

ванільний цукор.

Спосіб приготування

Апельсинове желе приготувати як зазначено на упаковці. Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання. Апельсин почистити, порізати на шматочки і викласти на дно формочки або глибокої миски, залити апельсиновим желе, поставити в холодильник поки не застигне. Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром, додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем, ретельно перемішати. Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти, поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею на стіл формочку занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.

 

«Рафаелло» з кукурудзяних паличок


Інгредієнти

100 гр кукурудзяних паличок

1 банка (380 грамів)  згущеного молока

50 гр горіхів

кокосова стружка

 Спосіб приготуваня

Кукурудзяні палички перекрутити на м’ясорубку і додати до них згущене молоко. Має вийти густа липка маса. Брати чайну ложку цієї маси, формувати з неї кульки, у середину яких класти по шматочку горіха. Кульки обкачувати у кокосовій стружці. Готовий десерт поставити на годину у холодильник.

 

Торт-еклер

Інгредієнти:


500 мл молока,

50 гр вершкового масла,

1 жовток,

7 столових ложок цукру,

2,5 ст ложки кукурудзяного крохмалю,

2 чайні ложки какао,

ванільний цукор,

1- 1,5 кг печива.

Спосіб приготування

 Молоко розділити на дві частини, одну поставити на вогонь і довести до кипіння, в іншій розвести крохмаль, додати 3 столові ложки цукру, яєчний жовток, ванільний цукор, добре збити і акуратно влити в гаряче молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння. Зняти з плити і охолодити молочний пудинг. Форму для торта застелити пергаментом або фольгою, викласти спершу шар печива а потім шар пудингу і так продовжувати викладати шарами, але останній шар має бути з печива. 4 столові ложки цукру, какао та столову ложку молока перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і додати вершкове масло, перемішати. Шоколадом полити торт і поставити в холодильник на ніч.

 

 Торт «Мурашник»

Інгредієнти 


0,5 кг печива ( «До чаю», «Топлене молоко»)

1 банка (380 грамів) вареного згущеного молока

150 грамів вершкового масла 

1 склянка чищених горіхів

1 ст ложка меленого маку

100 гр шоколаду

Спосіб приготування

 Печиво ламаємо на маленькі шматочки. Горіхи злегка підсмажуємо і подрібнюємо качалкою на дошці не на дрібні крихти, а на менші  шматочкиЗгущене молоко і масло збиваємо до однорідності. Горіхи додаємо до печива, вимішуємо, а тоді сюди ж викладаємо крем зі згущеного молока та масла. Усе добре вимішуємо. Утворену суміш викласти гіркою на тарілку. Зверху посипати маком і  потертим  шоколадом.  Поставити в холодильник на 2 години.