пʼятницю, 20 вересня 2019 р.

Фоторепортаж. Подвиг воїнів-визволителів Токмака навіки буде в пам`яті народній


Сьогодні у Токмаку – величне свято – 76-а річниця визволення від німецько-фашистських загарбників.
Зранку  традиційно керівники міста, представники трудових колективів, ветерани,   викладачі та учні Центру професійно-технічної освіти   під марші духового оркестру пройшли урочистою   ходою по центральній вулиці нашого міста. 






На меморіалі загиблим токмачанам «Книга пам`яті» музиканти зведеного   військового  оркестру Національної гвардії України Запорізького гарнізону порадували токмачан своїми музичними, і пісенно - маршувальними  композиціями.





А потім відбувся  мітинг. У  словах виступаючих – міського голови Токмака Ігоря Котелевського, воєнкома Вадима Вітера, депутата Запорізької обласної ради Юлії Ковалевської, голови міської ради ветеранів Віктора Щуся і настоятеля Свято-Успенського  храму отця Миколи   лунали слова вдячності на адресу сивочолих ветеранів війни, воїнів, які ціною свого життя 20 вересня 1943 року звільнили наше місто від гітлерівських окупантів  і у травні 1945-го здобули Велику перемогу над фашизмом.












Під час заходу пролунали проникливі слова подяки ветеранам-фронтовикам від старшокласників і пісні – від підростаючого покоління Токмака та солісток Ольги Санець і Людмили Осколкової.
 На закінчення учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували загиблих воїнів-визволителів,  та  поклали квіти до вічного вогню і стел з іменами загиблих на війні токмачан.










Людмила АРМАН,
Михайло АРМАН,
фото авторські