пʼятниця, 20 вересня 2019 р.

Кримінал. Суд арештував автомобіль-двійник, яким керував токмачанин Лукаш


Сьогодні, 20 вересня,  у Токмацькому  районному  суді було розглянуто на вимогу прокуратури кримінальне провадження про арешт автомобіля-двійника, що може бути об’єктом вчинення кримінального правопорушення.
Цей автомобіль, як нам стало відомо,  токмацькі поліцейські виявили і вилучили завдяки пильності депутата Токмацької міської ради Сергія Капінуса. Як розповів, пан Капінус, 2 вересня у Токмаку він побачив автомобіль Мерседес з литовськими номерами, яким керував громадянин Лукаш. А через деякий час він побачив того ж самого водія за кермом того ж самого Мерседеса, от тільки вже з українськими номерами. Оскільки у громадянина Капінуса виникла підозра, що іномарка може бути автомобілем-двійником, він звернувся з відповідною заявою до поліції.
10 вересня на місце події виїхали правоохоронці, які встановили особу водія, перевірили номери на вузлах і агрегатах Мерседеса, та реєстраційні документи авто. Під час звірки поліціянти встановили, що номер кузова транспортного засобу не співпадає з тим, що був вказаний у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу. Більше того, згідно даних територіально-реєстраційного центру МВС жоден автомобіль з виявленим номером кузова на території України не зареєстрований. Тому у поліціянтів виникла підозра, що автомобіль може бути об’єктом вчинення кримінального правопорушення і може містити сліди кримінального правопорушення. Автомобіль-двійник, як речовий доказ,  поліціянти вилучили.
А Токмацький районний суд сьогодні прийняв Ухвалу про його арешт.
Людмила АРМАН